Volební místnosti jsou otevřené! Volby začaly

Úderem čtrnácté hodiny se dnes otevřely volební místnosti. Obyvatelé našeho regionu si vybírají nejen budoucí zastupitele, ale také senátora. Volby se konají dnes do 22 hodin a zítra od 8 do 14 hodin.

Začaly volby do zastupitelstev obcí a do senátu. Lidé už mohou k urnám. Foto: mr

Například před volební místností na třineckém magistrátu se už před 14. hodinou vytvořila mírná fronta. „Volím do zastupitelstva i do senátu. Toto si přece nemůžu nechat ujít,“ zdůraznil starší muž. Manželé středního věku pak podotkli, že vybráno už mají delší dobu. „Jsme rozhodnutí. Je pro nás důležité, jak politici pracují během čtyř let, ne kdo a co říká čtrnáct dnů před volbami,“ podotkla žena a její manžel ji doplnil: „Hlavní je přijít a zvolit si ty, kteří povedou město dobře. Nedat na populismus.“

Volební místnosti se dnes uzavřou ve 22 hodin.  Kdo nestihne odvolit dnes, má šanci zítra od 8 do 14 hodin. Volí se kandidáti do obecních zastupitelstev a do Senátu Parlamentu ČR. Lidé obdrží dvě barevně odlišné obálky. Jedna je určena pro volební lístky pro komunální volby, druhá je pro ty do senátu.

Další informace o volbách budeme průběžně doplňovat.

Další zprávy z regionu