Vrchařská koruna Třinecka láká na hory

Inspiruje k pohybu na horách, ukazuje zajímavá místa, kam by se člověk třeba nikdy sám nevypravil, motivuje k lepším sportovním výkonům. Taková je Vrchařská koruna Třinecka. Je určena každému bez rozdílu věku. Loni se konala už podruhé.

Vítězka loňské Vrchařské koruny Třinecka Tereza Morcinková. Foto: TM

„První ročník byl takový přípravný, oťukávací. Zúčastnilo se jen několik lidí. Minulý rok účastníků přibylo, takže s optimismem hledíme na rok letošní a věříme, že se zapojí zase více lidí,“ řekl organizátor akce Tomáš Sedláček. Navíc přibyla kategorie pro mladé kolektivy, která sice letos dozná mírných změn, nicméně se budou moci zapojit školní třídy nebo třeba různé kluby, skauti či mladí turisté.

Pravidla koruny jsou jednoduchá. Pořadatelé představí 20 různých vrcholů či zajímavých míst. Je zapotřebí tam dojít či dojet na kole, vyfotografovat se a foto poslat na stránky pořadatelů. Kdo splní úkol, tedy navštíví všechna místa a správně se vyfotí, je zařazen do slosování o ceny. „Loni byla hlavní cena let balonem. Co bude letos, se uvidí,“ usmál se pořadatel.

Minulý rok úspěšně ukončilo vrchařskou korunku 57 lidí. Navštívili zajímavá místa v České, Slovenské i Polské republice. Vystoupali například na Baraní horu, na Velkou Raču, Radhošť, Sulov, Ganczorku či Hukvaldy. „Vybíráme místa, která jsou něčím zajímavá. A jak je vidět, rozptyl je docela široký. Ve stejném duchu budeme pokračovat i tento rok. Soutěž začíná 1. dubna, v březnu odtajníme vrcholy,“ slíbil Tomáš Sedláček a pozval všechny příznivce Vrchařské koruny Třinecka na společnou party. Bude se konat 25. ledna od 18 hodin v třinecké hospůdce U Rychtáře. Budou tam vyhlášeni vítězové a losovat se bude i šťastlivec, který se proletí balonem.

Další zprávy z regionu