Vydatné deště zaplavily Třinec vodou

Jen asi tři hodiny trval vydatný déšť v Třinci. Dokázal ale částečně ochromit město. Hasiči se v tu dobu nezastavili a odčerpávali vodu na několika místech. Na pomoc dorazili i dobráci z okolí. Nyní už voda postupně opadává.

V podjezdu u Kauflandu vznikla velká kaluž vody. Auto na snímku uvízlo a nemohlo vyjet. Foto: mr

Voda zaplavila oba místní silniční podjezdy, u Kauflandu dokonce uvízlo auto a nemohlo vyjet. Na místě byli městští strážníci, kteří na čas zastavili dopravu a do podjezdu nevpouštěli žádná vozidla. „Musím říct, že jsem asi ještě nikdy neviděl, že by kanalizace ve městě takto nestíhala. Ty srážky byly skutečně extrémní a v takovou chvíli se asi nedá nic dělat,“ podotkl velitel třinecké stanice Hasičského záchranného sboru MSK Bohdan Sikora.

Pokračoval, že jeho muži odjeli do terénu krátce nato, co začalo pršet a pak se několik hodin nezastavili. „Jsou zatopené obchody, někde spadl strom, jinde se stala dopravní nehoda. Je toho v jednu chvíli neskutečně hodně,“ upozornil Sikora. Dodal, že na pomoc dorazili i dobrovolní hasiči z okolí. Deště byly totiž skutečně lokální a na jiných místech v regionu téměř nepršelo.

Další zprávy z regionu