Výstava je plná milých mazlíků

Mazlíčci třineckého útulku, tak se jmenuje výstava, která je k vidění na chodbě magistrátu. Návštěvníci si mohou prohlédnout fotografie čtyřnohých parťáků, které si lidé přivedli domů z místního útulku.

Výstava je tentokrát plná zvířátek. Těch, kterým dali lidé druhou šanci. Foto: mr

Na pondělní vernisáž navíc přišli výherci soutěže, kterou magistrát vyhlásil. Široká veřejnost hlasovala pro fotografie, a hlavně příběhy zachráněných zvířat. Hlasování se zúčastnily téměř dvě stovky lidí.

„Tato výstava je poněkud netradiční. Ukazuje zvířata, která díky vám našla nový domov, za což vám všem patří velký dík. Návštěvníci si mohou přečíst i příběhy vašich mazlíčků,“ obrátila se na přítomné primátorka Třince Věra Palkovská.

Jak dále řekla, poděkování náleží všem lidem, kteří si kdy vzali zvíře z útulku a umožnili mu tím prožít pěkný život. Zároveň ulehčili i samotnému útulku.
Podle ní se jedná o nultý ročník a je tedy naděje, že se výstava zvířecích mazlíčků bude konat i příští rok.

Sára se svým kocourkem Flíčkem zaujala veřejnost krásným příběhem. Foto: mr

Psí útulek pomáhá a chrání
Třinecký útulek už v roce 2001 slavnostně spoluotvírala Marta Kubišová. 6 500, tak zhruba tolik ztracených nebo zatoulaných psů v něm za tu dobu našlo dočasný azyl. Na 86 psů jím prošlo v loňském roce.

Útulek si eviduje i různé zajímavé rekordy. Například největším tulákem je pejsek, který se do útulku dostal možná až z Ruska. Přijel na železničním vagonu plným železné rudy. N naštěstí si jej však před vykládkou pracovníci všimli a malé bázlivé štěňátko zachránili a v útulku vymysleli jméno – Marco Polo.

V třineckém útulku je pejskům někdy lépe než „doma.“ Navrátilcem se stal například tříbarevný Alex, který se po týdnu vrátil zpět od svého pána. Ráno čekal u branky a radostně letěl ke svému kotci. Pořád uvázaný za řetěz nechtěl být Puclík, který utekl od svého pána až z Nýdku, a přiběhl zpět do útulku.

Další zprávy z regionu