Werkoví senioři mají novou klubovnu. I s kulečníkem

Aktivně a hlavně zase spolu mohou trávit svůj volný čas senioři z Třineckých železáren. Na Folvarku si vlastními silami vybudovali novou klubovnu. V ní se mohou scházet a bavit se.

Nová klubovna potěší všechny, hlavně ale milovníky kulečníku a šachů. Foto: mr

Klubovna Organizace důchodců při ZO OS KOVO Třineckých železáren potěší seniorky i seniory.

„Máme v ní kulečníkový stůl, televizi, takže můžeme společně sledovat třeba zajímavé sportovní přenosy. Zahrajeme si i šachy a dokonce můžeme uspořádat i malý šachový turnaj, protože máme k dispozici šachovnice i speciální hodiny pro šest párů hráčů. K tomu všemu jsme pořídili i knížky, takže budeme fungovat jako taková malá knihovna,“ popsal předseda klubu seniorů Zdeněk Marosz.

Senioři si k tomu mohou uvařit třeba čaj nebo kávu. Prostor je ale vhodný i na vilijóvky, různé oslavy a večírky.

„V minulosti jsme podobnou klubovnu už měli. Paní, která se o ni starala, ale už bohužel není mezi námi. Takže se nyní snažíme navázat na její práci a opět obnovit náš spolkový život. Po epidemii koronaviru se totiž stále ještě úplně nerozjel. Byl bych moc rád, kdyby se naši členové, kterých je hodně přes tisíc, začali zase častěji a více scházet,“ pokračoval Zdeněk Marosz.

Svému přání vychází vstříc nejen úpravou klubovny, ale chce jít ještě dál. Rád by zrekonstruoval sociální zařízení, aby návštěvníci nemuseli docházet na to stávající přes několik místností. Dále v jednom z pokojů objevil stará kachlová kamna i s plotýnkami. Pokud se mu podaří je opravit, mohli by si senioři upéct třeba tradiční bramborové placky.

Tanečky baví i dříve narozené
Senioři na Folvarku pořádají kromě tradičních výstav i Taneční odpoledne. To nejbližší se bude konat tento pátek 13. září od 15 hodin. Další pak 11. října a 15. listopadu.

„Tímto bych rád pozval všechny naše členy, aby si přišli zatancovat a pobavit se. Atmosféra je vždy velmi příjemná a pohodová. Baví se u nás všichni,“ doplnil Zdeněk Marosz.

Další zprávy z regionu