Z havarovaných kamionů unikly stovky litrů nafty

Na obchvatu Třince v místní části Oldřichovice se včera odpoledne srazily dva kamiony. Krom zranění jednoho z řidičů nehoda způsobila masivní únik nafty. Hasičům se ale situaci podařilo zvládnout.

Dopravní nehoda uzavřela silnici na několik hodin. Foto: HZS MSK

U nehody, ke které došlo na silnici I/11 ve směru od Jablunkova do Stříteže pět minut po půl čtvrté, zasahovaly tři jednotky hasičů. Na místo dorazili profesionální hasiči ze stanic HZS Moravskoslezského kraje v Třinci a Frýdku-Místku a spolu s nimi i dobrovolná jednotka z třinecké části Guty.

„Z nárazem zcela zdevastovaných palivových nádrží v době příjezdu hasičů na místo masivně unikala nafta – odhadem v nich bylo dohromady 1600 litrů,“ popisoval mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Upřesnil, že hasiči ihned sorbentem a sorpčními hady ohradili všechny dostupné výpusti z komunikace i drobný vodní tok pod silnicí. Do řešení následků nehody se zapojily i orgány životního prostředí a Povodí Odry.

„Jednoho z řidičů z místa události odvezli k dalšímu ošetření zdravotníci, průběžně prováděný průzkum nepotvrdil, že by se nafta dostala do vodního toku, většinu se podařilo zachytit na komunikaci či v retenčních jímkách,“ ujistil mluvčí.

O likvidaci úniku se postarala odborná firma, stejně jako o odtah obou havarovaných vozidel. Provoz na komunikaci byl obnoven po devatenácté hodině.

Další zprávy z regionu