Za šálu odcizenou fanouškovi hrozí až dva roky vězení

Závažnost svého jednání si zřejmě neuvědomil dvaadvacetiletý mladík z Ostravy, který před středečním hokejovým utkáním ve Frýdku-Místku odcizil šálu za tři stovky.

Odcizená šála. Foto: PČR

K incidentu došlo před sportovní halou Polárka. Dotyčný měl nepozorovaně přijít zezadu k poškozenému fanouškovi místního klubu a zezadu mu z krku strhnout klubovou šálu. Následně se měl dát na útěk, kdy se za ním rozběhli další muži a křičeli, že měl ukrást šálu. „Toho si povšimnul na místě službu konající policista, který mladíka zastavil. Na výzvu policisty následně z pod bundy vytáhl šálu a přiznal, že ji strhnul fanouškovi z krku. Muž byl následně zadržen, provedená dechová zkouška u něj vykázala 1,5 promile alkoholu v dechu,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Odcizená šála se tak během několika minut vrátila zpět svému majiteli, který tak mohl zhlédnout hokejové utkání nejen v klubovém dresu, ale i se svou oblíbenou fanouškovskou šálou.

„Frýdecko-místečtí policisté mladíkovi po jeho vystřízlivění sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. I když je hodnota odcizené šály pouhé tři stovky, jedná se o krádež na osobě, za což podezřelému nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí.

Další zprávy z regionu