„Žádná rivalita mezi námi nebyla“

Miss International Czech Republic 2023 byla v polovině května korunována dvaadvacetiletá Dominika Němečková z Ropice, která ještě do loňského roku bydlela v Bystřici.

Dominika Němečková s korunkou za vítězství. Foto: archiv DN

Ač byla po svém návratu domů plně zaměstnána studiem, protože v úterý 23. května ji čekaly státnice, našla si čas na rozhovor pro Třinecký hutník.

Je několik dnů po soutěži. Jak se po finálovém večeru cítíte?
Skvěle. Sice jsem se ještě stále úplně nevzpamatovala z toho týdne příprav a z vítězství, jsem sice unavená, ovšem jsem spokojená a vděčná. Je to super pocit.

Úspěch vám zřejmě změní život…
Počítám s tím a jsem připravená, že se můj život změní. Ale s tím jsem cestu do soutěže absolvovala. Věděla jsem, že pokud se mi podaří uspět, bude to mít dopad na můj další život. Věřím, že ten dopad bude pozitivní, a těším se, kam mne to v životě posune.

Jaký byl finálový večer?
Moc jsem si ho užila, protože jsem tanečnice a mám ráda pódia a velkou show. Večer byl sice náročný, ale stál za to.
Co se týče samotné cesty na Miss Czech Republic, měli jsme půl roku různých akcí, školení, workshopů a pestrých cvičení. Byli jsme na soustředění v Dubaji a bylo to vše ohromně obohacující. Hodně věcí jsem si z toho vzala a věřím, že je využiji ve svém dalším životě.

Jaký byl vztah mezi finalistkami Miss?
Zvenčí to možná vypadá, že soutěž krásy bývá o velké rivalitě, ale když s těmi holkami trávíte půl roku téměř každý víkend, hrozně rychle se vytvoří přátelství. Tak to bylo i mezi námi, žádná rivalita nebyla cítit, naopak jsme si navzájem hodně pomáhaly. Za mě můžu říct, že jsme se sešly skvělá parta, a věřím, že se budeme potkávat i nadále.

Čí byl nápad, že se přihlásíte?
Mám kolem sebe hodně lidí, kteří mi fandí, podporují mě. Sice to byl takový můj skrytý sen, ale moc jsem si nevěřila, proto jsem o tom nemluvila nahlas. Ovšem mluvily o tom kamarádky, slýchávala jsem řeči na toto téma doma a poslední kapka byla, když mě chtěl přihlásit můj přítel, který mi dodal odvahu, a nakonec jsem si řekla, že to teda zkusím.

Zmínila jste tancování…
Věnuji se orientálnímu tanci a od osmi do 18 let jsem tancovala v Bystřici. Tanci se věnuji stále a je to pořád má obrovská vášeň, nyní jsem součástí taneční skupiny v Brně, avšak tady na své tréninky už nemám tolik času, takže spíše trénuji slečny a děti v Českém Těšíně. S trénováním jsem začala už v 15 letech. Snažím se předat dalším to, co jsem se sama naučila.

Máte jiné záliby?
Tím, že jsem tanec vždycky dělala závodně a profesionálně, moc času na jiné koníčky jsem ani neměla. Tancování jsem vždy dávala minimálně 100 procent. Protože jsem z Beskyd, ráda chodívám na hory, trávím čas s přáteli a podobně.

Máte oblíbené místo v Beskydech?
Ráda chodívám na Javorový, to je moje srdeční záležitost. Když chci vypnout hlavu a trošku se uklidnit, vyšlapu si na Javorový.

Finišujete s vysokou školou…
Studuji Masarykovu univerzitu v Brně, obor speciální pedagogika, a čekají mě státnice (23. 5. úspěšně zvládla první část, pozn. redakce). Přiznám se, že s Miss Czech Republic 2023 bylo studium těžké skloubit. Snažila jsem se, jak jen to šlo. Ovšem vítězstvím mi přibývají další povinnosti, tak uvidíme, jak to dopadne.

Máte nějaký životní sen?
Být šťastná. Přeji si, aby mě moje práce naplňovala, bavila. Chci mít krásnou a zdravou rodinu. V dané chvíli chci chytit příležitost za pačesy a udělat vše pro to, aby to tak nakonec bylo. Nechci si nechat proplout příležitost mezi prsty.

Další zprávy z regionu