Závod prověří síly cyklistů, zdolají Ostrý a Velkou Čantoryji

Otevřený závod pro všechny milovníky zdolávání vrcholů na horkých kolech je za dveřmi. Nechte se zlákat a vydejte se překonávat své limity.

Víkend bude patřit bikerům. Přidejte se i vy. Foto: archiv pořadatelů

Milovníci horské cyklistiky se mohou zapojit o víkendu do závodu Uphill MTB Beskydy. Závod je otevřený a přihlásit se do něj může každý nadšenec, který si chce porovnat své síly spolu s ostatními.

Závod se jede v několika věkových kategoriích, je pro muže, ženy i mládež. Foto: archiv pořadatelů

V sobotu se mezinárodní závod pojede na Ostrý. Registrace proběhne od 11 do 13 hodin v Bystřici u čistírny odpadních vod. První závodník vyrazí na trať ve 14 hodin. „Po startu projíždíme cca 1 km obcí Bystřice. Hlavní silnici na Jablunkov mineme podchodem a pokračujeme směrem na Záolší. Zde končí asfaltová silnice a pokračujeme po lesní šotolinové cestě. Po čase odbočujeme vpravo a napojíme se na asfaltovou silnici a kopírujeme cyklostezku Po stopách hutnictví k osadě Sobulanka. Na konci osady se trať poprvé prudce zvedá. Odměnou jsou parádní výhledy směrem vlevo na Vendryni a Bystřici. Po traverzu přijedeme nad Košařiska k horské chatě U Jarzabka. Projedeme areálem a napojíme se na modrou turistickou značku a tam začíná brutální stoupání. Projedeme sedlem pod Ostrým, kde odbočíme vlevo a po louce opět prudce stoupáme, tentokrát po žluté značce směrem k Ostrému. Prudké stoupání končí napojením na cyklostezku 6083, kde nám zbývá do cíle cca 2 km a míříme k turistické chatě Ostrý. Polední úsek časovky se šotolinová cesta mění v kamenitou, často poznamenanou silnými dešti, kde jsou vyplavená koryta a trčí zde větší kameny. Po celé trase časovky neabsolvujeme žádný technický úsek ani žádný sjezd,“ popisují trať pořadatelé. Její délka je 12 kilometrů, převýšení 580 metrů. Zhruba v 17 hodin nastane u chaty Ostrý dekorace vítězů.

V neděli se pojede neméně náročná trasa z Vendryně na Velkou Čantoryji. Registrace bude probíhat od 8 do 10 hodin u Vendryňských vápenek. Závod se odstartuje v 11 hodin.  Délka této trasy je 12, 9 kilometrů a převýšení dokonce 790 metrů. Dva kilometry se jede po asfaltové cestě, zbytek po lesní šotolině. Ukončení akce nastane přibližně v 15. 30 u rozhledny na Čantoryji.

Lidé se mohou do závodu registrovat na místě nebo využít přihláškový formulář. Ten najdou s přesnějšími informacemi na webových stránkách závodu.

Další zprávy z regionu