Závody podpoří individuálně

Ač je již 25. ročník lyžařských závodů žáků Beskydská lyže minulostí, starostové na sněmu Sdružení obcí Jablunkovska (SOJ) diskutovali v pátek v Písku o žádosti o finanční podporu pořádajících Mostů u Jablunkova.

Závody Beskydská lyže. Ilustrační foto: mc

Jak na sněmu zaznělo, finančně se na podpoře letošního ročníku podílely kromě jiných individuálně téměř všechny obce sdružení, a to dle svých možností a uvážení. „Beskydská lyže byla ještě nedávno jednou z vlajkových lodí SOJ. Nyní už tomu není a Mosty u Jablunkova se ujaly organizace samy. Byl jsem se na závody i letos podívat a musím říct, že proběhly důstojně, ve skvělé atmosféře a organizačně klaplo vše na jedničku. Mosty zkrátka umí takové závody pořádat,“ řekl během jednání starosta Bystřice Roman Wróbel, který je pro zachování pořadatelství Mostům a obce ze SOJ by finančně přispívaly.

Rovněž podle starosty Hrádku Roberta Borského nyní funguje pořadatelství závodu dobře. „Dle statistik, které si vedu, zaznamenávaly závody organizované SOJ klesající tendenci startujících. Rovněž kvůli rozpočtu SOJ jsme se museli při jejich organizování uskromnit. V dané chvíli si myslím, že je ideální podpora jednotlivých obcí, protože Mosty závody pořádají na úrovni,“ řekl Borski.

„Za obec můžu říct, že v závodech chceme pokračovat i v budoucnu a budeme rádi a děkujme za jakoukoliv finanční podporu,“ předeslala starostka Mostů u Jablunkova Zuzana Sikorová.
Starostové napříč SOJ se nakonec shodli, že zůstanou u stávajícího modelu a na závody budou přispívat individuálně po obcích a ne z rozpočtu SOJ.

Zároveň Mostům vyjádřili podporu v tom, že na finanční posilu z jednotlivých obcí dle jejich možností se mohou do budoucna spolehnout.

Další zprávy z regionu