Zchátralý hotel Horal vstává z mrtvých

Chátrající hotel Horal, hned vedle zející díra v zemi po zbouraném kulturním domě. Místo, které nepatří k ozdobám centra Jablunkova, se ale začíná měnit: bývalý hotel prochází rekonstrukcí. Vedení města se s majitelem shodlo na opravě a dalším využití.

Rekonstrukce jablunkovského hotelu Horal. Foto: tm

Původní scénář byl přitom úplně jiný. „Chtěli jsme se pustit do stavby nového kulturního domu, ale nemůžeme se dohodnout se sousedy o jeho podobě. Proto jsme se na začátku tohoto roku rozhodli pro opravu Horalu, přitom myšlenku nového kulturního domu nadále držíme při životě,“ řekl Robert Cieślar, spolumajitel společnosti Jablunkovské centrum a ředitel firmy Netis. Právě zmíněnou díru v zemi i sousední hotel Horal vlastní Jablunkovské centrum, které patří spolumajitelům zemědělské firmy Netis se sídlem v Návsí.

„Město mělo přednostní právo na odkup Horalu, ale nakonec jsme svolili, že vlastníkem bude Jablunkovské centrum. S novými majiteli jsme probrali jejich vizi a zároveň jim předložili naše požadavky. Bez problémů jsme se dohodli,“ řekl starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.
Podle Cieślara změny přicházejí za pochodu. Prvotní nápad, vybudovat v patře Horalu sál pro 200 lidí, vzal za své. „Statik nám tuto variantu nedoporučil,“ vysvětlil ředitel, který zároveň nastínil využití budovy.

Více přinášíme v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu