Zdravotnická škola Agel se představí žákům i studentům

Nabídka studijních oborů na Agel Střední zdravotnické škole v Českém Těšíně se od září rozšíří o Vyšší odbornou školu, konkrétně o obor Diplomovaná všeobecná sestra. Zájemci se tento týden mohou s novinkou seznámit osobně.

Škola má moderně vybavené učebny. Foto: archiv školy

Veškeré informace o nových studijních možnostech i oborech stávajících získají zájemci na prohlídce, která se uskuteční ve čtvrtek 12. prosince od 14 do 17 hodin. Součástí programu budou i bezplatná vyšetření, která provedou zdravotníci z Nemocnice Podlesí a Nemocnice Český Těšín.

„Na všechny příchozí se pečlivě připravujeme a nabídneme hned několik vyšetření. Kromě běžného měření tlaku, cukru a saturace si návštěvníci budou moci ověřit funkci plic či si zkonzultovat svou životosprávu s nutriční terapeutkou, která provede i měření množství vody a tuku v těle. Zároveň zájemce provedeme po budově školy, jejíž prostředí jsme uzpůsobili studentům na míru a snažíme se, aby se tady cítili příjemně,“ uvedla zástupkyně ředitele českotěšínské zdravotnické školy Karin Delongová.

Školu si však nemusí prohlédnout pouze žáci základních škol, ale nabídka by mohla zaujmout také středoškoláky. Od září se totiž studium na Agel Střední zdravotnické škole rozšíří o vyšší odbornou školu, na které bude otevřen obor Diplomovaná všeobecná sestra.

Studenti mají k dispozici příjemné prostředí, ve kterém se cítí dobře. Foto: archiv školy

Navazující studium na Vyšší odborné škole vyplynulo z požadavků zaměstnavatelů, jejichž zájem o zdravotnické profese je na trhu práce stále znatelný. Díky zázemí nemocnic v kraji může škola žákům zajistit nejenom nadstandardní odbornou praxi už od samého začátku studia, ale také možnost zaměstnání po dokončení studia i v jeho průběhu. Stipendijní program společnosti Agel pro studenty střední i vyšší odborné školy je další nespornou výhodou. Agel Střední zdravotnická škola působí od roku 2017 v Ostravě a od roku 2018 v Českém Těšíně.

Další zprávy z regionu