Zima již DDM trápit nebude

Přestavba jablunkovského domu dětí a mládeže vyřeší i problémy se zatékáním a promrzáním v zimních měsících. Původní terasu, na které se zdržovala voda, nahradí nadstavba.

Rekonstrukce jablunkovského DDM má skončit na jaře. Foto: tm

„Terasa sice byla hezká, ale už v žalostném stavu. Vzniknou tam tři nové místnosti, které se v případě potřeby dají otevřením propojit a k dispozici bude jedna multifunkční,“ nastínil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi. Podle něj má být hotovo do konce března, poté se do nových prostor přestěhují děti docházející do různých kroužků.

Minulostí je rovněž staré dřevěné schodiště v zadní části budovy. „Postavíme nové schodiště a rovněž výtah, aby budova byla bezbariérová. Dům ještě okrášlí slunolamy. Je to vlastně napevno daná žaluzie, něco jako na třinecké knihovně,“ vysvětlil starosta. Fasáda bude jednolitá světlo-bílá, podhledy budou šedé.

Oprava DDM je vyčíslena na 13,3 milionu korun, přičemž Jablunkovští získali dotaci z IROPu ve výši 9,8 milionu korun. „Tato částka je ponížena o neuznatelné náklady. Jedná se o fasádu, část střechy a další věci, které nejsou potřeba jako zázemí pro kroužky,“ vysvětlil Hamrozi. Dům dětí a mládeže je původní jablunkovskou radnicí a jako jediný ve městě má valašskou vazbu střechy.

Další zprávy z regionu