Životní energii načerpáte v Dřevěnce

Pokud někomu schází životní energie, do 4. října ji může získat v mostecké Dřevěnce na Fojtství, kde je k vidění výstava obrazů a fotografií s názvem Sáhni si pro kousek životní energie.

V mostecké Dřevěnce vystavují umělkyně původem z Ukrajiny. Foto KH

Jedná se o společnou výstavu dvou umělkyň původem z Ukrajiny. Autorkou obrazů je Valentyna Kuzenkov a fotografií Iryna Bidašová.

Valentyna Kuzenkov, která nyní žije v Ostravě, vystudovala zahradní návrhářství, jejím koníčkem je cestování. Sama o sobě říká, že malováním obrazů se baví a snaží se v nich zachytit atmosféru místa a daného okamžiku.

Na výstavě jsou instalována její díla s různou tématikou, například zátiší, krajina, západ slunce či plyšoví medvídci. K dalším koníčkům Valentyny Kuzenkov patří keramika, několik jejich děl je k vidění také v dřevěnce.

Cestování a poznávaní nových míst je rovněž oblíbenou kratochvílí Iryny Bidašové, která je zároveň vášnivou motorkářkou. Umělkyně žijící v Plzni sama o sobě tvrdí, že ji fotografování nabíjí, s návštěvníky výstav se nejčastěji dělí o své zážitky z cest, její snímky vyobrazují především přírodu a krajiny.

S oblibou rovněž pořizuje fotografie makro, interiérů a z prostředí motoristického sportu, její fotky často zachycují svůdné ženy na motorkách. Prostřednictvím svých fotografií se snaží všechny obdarovat kouskem své životní energie.

Další zprávy z regionu