Ztracenou seniorku vypátrali policisté

Na policisty z Hnojníku se v pondělí 31. července obrátil sedmdesátiletý muž, že pohřešuje svou manželku. Následně se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojili psovodi i letecká služba.

Ilustrační foto: Policie ČR

Muž v pondělí ráno policistům sdělili, že svou o dva roky starší manželku viděl naposledy předchozí den ve večerních hodinách, když se chystali ke spánku. Jakmile se ale ráno probudil, již v domě nebyla.

„Po zjištění všech informací začali policisté po ženě okamžitě pátrat. Prověřovali jak obec Řeka, Smilovice, tak i nemocnice, autobusové zastávky, vlaková nádraží, hovořili s místními občany, od kterých získali mnoho poznatků, pátrali na silnicích, lesních cestách, v porostech i na loukách,“ popisovala pátrací akci policejní mluvčí Pavla Procházková

Do akce se zapojil také psovod se služebním psem. „Policie rozjela rozsáhlou pátrací akci, přidali se jak policisté obvodních oddělení, tak i kriminalisté, policisté ze speciální pořádkové jednotky i z letecké služby, zkrátka byly zalarmovány všechny dostupné síly a prostředky,“ upřesnila mluvčí.

V odpoledních hodinách pak policisté ženu nalezli živou a nezraněnou jedenáct kilometrů od místa bydliště. „Vzhledem k tomu, že mohla strávit celou noc ve venkovním prostředí, dorazila na místo rychlá záchranná služba, která ženu preventivně převezla k vyšetření do zdravotnického zařízení,“ doplnila Pavla Procházková.

Další zprávy z regionu