Malí rybáři chytali pstruhy i kapříky

Třinec Spoustu nadšení i soutěžního ducha prokázali malí rybáři, kteří minulý týden ve středu dorazili k třineckému rybníku u klubovny Českého rybářského svazu.

Někteří rybáři se rozhodli darovat rybám život a pustili je zpátky do vody. Foto: mr

Konaly se tam závody dětí do 15 let. Už na první pohled bylo znát, že u vody usedli samí mladí, leč zkušení borci. „Právě jsem chytil pstruha. Takže jsem rád a pokračuju dále,“ podotkl desetiletý rybář. Na ryby chodí se svým dědečkem docela často. A tento sport ho moc baví.

Nedaleko něj stál další rybář. „Já už mám v síťce kapra. Ale dnes ho domů brát nebudu, takže ho pustím na svobodu,“ překvapil chlapec. Prozradil, že už se mu podařilo chytit kapra, který měl 86 centimetrů. „Vytáhl jsem ho sám, byl to úžasný zážitek. Ale taky jsme ho pustili, tak velké ryby se nejí,“ vysvětlil.

Akci pořádal nejen rybářský svaz, ale také třinecký Dům dětí a mládeže. „Přivezli jsme pstruhy, ale děcka tu mohou chytit prakticky cokoliv, tedy kromě pstruhů a kaprů třeba líny nebo úhoře,“ uvedl hospodář rybářského svazu Libor Kocinec. Řekl, že děti, kterým se podařilo si chytit dva pstruhy, si je mohly odnést domů. „Krom toho pro ně máme i moc pěkné ceny. Takové, které potěší každého rybáře,“ usmál se Libor Kocinec. Těší ho, že místní děti mají k rybaření moc pěkný vztah.

Další zprávy z regionu