„Chystáme překvapení v podobě pohádkových postav“

Festival od srdce hostí jablunkovský městský les 29. června. Připraven je nejen kulturní program, ale i soutěž ve vaření guláše mezi obcemi Sdružení obcí Jablunkovska (SOJ). Více prozradil jeden z pořadatelů Vojtěch Sikora.

Na festivalu se představí i skupina Kollárovci. Foto: kapela

Jak vznikl nápad na tuto akci?
Nápad na festival vznikl při úvaze o tom, že v okolí chybí akce, která by spojovala generace a přinášela radost všem věkovým skupinám. Chtěli jsme vytvořit událost s dlouhodobým potenciálem a vytvořit tak v našem regionu něco jedinečného a trvalého.

V programu cílíte na seniory a děti…
Senioři a děti byli vybráni jako hlavní cílová skupina, protože jsou při kulturních akcích často opomíjeni. Chceme jim poskytnout příležitost pro radostné a nezapomenutelné zážitky, které budou moci sdílet s rodinou a přáteli.

Proč jste pro akci zvolili jablunkovský městský les?
Městský les byl zvolen pro svoji dostupnost a krásné prostředí. Je obklopený lesy, poblíž tekoucí Olší a nabízí ideální prostředí pro kulturní události, kde se bude líbit celé rodině.

Mohl byste v krátkosti představit hlavní vystupující?
Mezi hlavními vystupujícími na festivalu budou Kollárovci, Duo Jamaha a nejmenším divákům představíme Michala Nesvadbu z Kouzelné školky a taneční vystoupení Tlapkové patroly.

Nač se, kromě koncertních vystoupení a představení pro děti, mohou návštěvníci těšit?
Vedle hudebních vystoupení se návštěvníci mohou těšit na bohatý program pro děti, skákací hrady, malování na obličej, sladké pochoutky a mnoho dalšího. Plánujeme také překvapení v podobě postav z oblíbených pohádek, které budou interaktivně zapojeny do programu.

Chystáte i nějaké překvapení?
Samozřejmě máme pro naše návštěvníky další speciální překvapení. Mimo bohatý program se mohou těšit na širokou nabídku gastronomických specialit, které postupně odtajníme na našich webových stránkách a sociálních sítích. Věříme, že dobré jídlo nesmí chybět!

Obce se utkají v soutěži ve vaření guláše. Budou mít návštěvníci možnost tyto guláše ochutnat?
Návštěvníci festivalu budou moci guláše nejen ochutnat, ale dokonce i sledovat jejich přípravu. Budou se moci také podívat, jak vaří guláš někteří zastupitelé a starostové z okolních obcí. Takové interakce přispějí k zábavě a příjemné atmosféře.

Mohou si již zájemci obstarat vstupenky?
Vstupenky jsou k dispozici on-line skrze SMS Ticket, Ticket, kde stačí do vyhledávače napsat Festival od srdce, nebo si je mohou zakoupit ve fyzické formě. Bližší informace naleznou na našem webu a sociálních sítích. Kapacita je omezena, proto je dobré si lístky zajistit včas.

Co bystě řekl závěrem…
Dbáme na pohodlí našich hostů a máme k dispozici dostatek stolů a židlí. Standardní vstupenky na stání nezaručují konkrétní místo k sezení či stání. Nicméně jsme připravili VIP zónu s pevně stanovenými místy k sezení a vlastním barem, která bude přístupná pouze držitelům VIP vstupenek. Kapacita je omezena, ale areál připravíme tak, aby byl na akci pro všechny návštěvníky dostatek míst k sezení.

Další zprávy z regionu