Hudební léto v parku za radnicí spěje do finále

Prázdninové čtvrtky za jablunkovskou radnicí si lidé oblíbili. Hudební léto v parku, které pořádá Jablunkovské centrum kultury a informací (JACKi), nabízelo nejen pestré hudební menu. Na své si přišli i milovníci dalších žánrů. Na programu jsou letos ještě dva podvečery za zdejší radnicí.

Skvělou atmosféru navodila i skupina Biograph. Foto: tm

„Cyklus akcí nabízel koncerty, divadelní představení, ale i Listování – autorský projekt Lukáše Hejlíka. Při hudebních vystoupeních jsme dbali na pestrost žánrů, aby si každý návštěvník přišel na své,“ řekla ředitelka JACKi Gabriela Niedoba.

V JACKi si pochvalují, že letošní premiérový seriál vystoupení si našel své návštěvníky. „Proto chceme v tomto trendu pokračovat i příští léto. Věřím, že prázdninové čtvrtky se v budoucnu stanou nedílnou součástí kulturního života v Jablunkově,“ přeje si Niedoba.

Premiérový cyklus spěje pomalu, ale jistě do finále – přichystány jsou ještě dva podvečery. „Hudbu 30. a 40. let a především písně Karla Hašlera přítomným ve čtvrtek 19. srpna od 17 hodin přiblíží hudební skupina z Prahy – Pragtet. Po jejich vystoupení bude pódium patřit kapele Druhá náhoda, což je styl country-rock-folk-pop-roll,“ naznačila ředitelka JACKi.

O týden později si na své přijdou zejména milovníci swingu. Ve čtvrtek 26. srpna od 17 hodin se postupně představí Lam trio a Swingville. V případě nepříznivého počasí se vystoupení přesunou do sálu sousední jablunkovské radnice.

Další zprávy z regionu