K Rokáči patří rovněž charita

Čtvrtý ročník festivalu Folk&Roll, který na sklonku prázdnin uspořádal jablunkovský Rokáč, měl i charitativní podtext. A v charitativní činnosti chtějí v klubu pokračovat i nadále.

Šek pro nemocného Nika. Foto: Rokáč

„Na festivalu jsme předali šek s částkou 36 530 korun, který prostřednictvím Charity Jablunkov poputuje rodině nemocného malého Mika, jenž stále bojuje se zákeřnou leukemií,“ řekla Naďa Slowiková z Rokáče. V klubu zároveň oficiálně představili projekt pro období 2021 až 2022, protože charitativní činnost se pro klub Rock Café Southock stala velmi důležitým závazkem a v této činnosti chce pokračovat i nadále.

Podpory se dočká spolek Nikdy nejsi sám, který na Třinecku a Jablunkovsku působí od září roku 2014. Hlavní činností tohoto spolku je organizování volnočasových aktivit pro děti a mládež s různými druhy postižení. Spolek zastává názor, že i osoby s postižením mají právo na prožití plnohodnotného života. A k takovému životu patří kamarádi, společně strávený čas, poznávání nových věcí a také překonávání svých limitů. Nikdy nejsi sám postiženým dětem nabízí krátkodobé akce, jako jsou muzikoterapie, canisterapie, víkendové pobyty, tábory, přednášky a výlety.

„Pro činnost spolku chceme vybírat finance nejen na velmi nákladné pobyty, ale i na zajištění různých předmětů – hraček, knížek a jiných drobností, které potěší spoustu pacientů na nemocničních postelích,“ nastínila Slowiková. Tyto dárky pak v období Mikuláše organizace Nikdy nejsi sám předává na dětském oddělení v třinecké nemocnici a na oddělení dětské neurologie v ostravské fakultní nemocnici. Více se o činnosti spolku lidé dozvědí z jeho internetových stránek. „Spolek Nikdy nejsi sám mohou lidé podpořit přímo v Rokáči, ale i na účtu, jeho číslo zájemci naleznou na našich webových stránkách,“ dodala Slowiková.

Další zprávy z regionu