Snímky přiblíží rovněž Mionší

Čtyři tematické celky fotografií Gustava Beigera jsou do 28. listopadu k vidění v JACKi. Beiger je zakládajícím členem Fotoklubu Jablunkov, což bylo před 34 lety.

Vernisáž výstavy v Jablunkově. Foto: tm

Autor na vernisáží upozornil hned na první sérii, což jsou snímky z pralesu Mionší. „Všechny barevné snímky jsou vystaveny poprvé, akorát jedna černobílá fotka má 45 let. Fotil jsem tenkrát na Polaně, ale moc snímků jsem neudělal, protože v tom mrazu mi sovětský fotoaparát zmrzl,“ řekl fotograf.

Ve druhém bloku představuje Jablunkov a blízké okolí. I zde jsou ke spatření nové fotografie. Až na jednu. „Na snímku starém nějakých 45 let je zachycena ulice Plk. Velebnovského. Vypadá hodně depresivně a tenkrát mi ji zakázali zveřejňovat,“ vyprávěl Beiger.

Dalším cílem Gustava Beigera byli jeho kolegové, a to nejen z Fotoklubu Jablunkov. Zachytil je při různých příležitostech. „Poslední snímky představují mou rodinnou pohodu včetně mé paní,“ dodal fotograf, který je jablunkovským rodákem. Celý život pracoval u Státních lesů v jablunkovském regionu.

Další zprávy z regionu