Adamský odchází, ale nevyloučil návrat

Martin Adamský popisuje deset let v třineckém hokejovém klubu jako nejkrásnější období kariéry. S Oceláři si splnil sen, když v roce 2011 vyhrál titul a jako kapitán dovedl mužstvo na vrchol i loni. Od nové sezony bude už působit v prvoligovém Havířově.

Martin Adamský odehrál v Třinci deset sezon. Archivní foto: Petr Rubal

„Kdyby se hrálo play off, tak věřím, že bychom obhájili titul a vyjednávací pozice by byla jiná. Nastala ale koronavirová situace, sezona skončila předčasně, uzavřela se na rok extraliga a kluby šetří, protože mají nižší rozpočty. Nedivím se proto, že mi v Třinci neprodloužili smlouvu. Bude mi 39 a jako manažer bych také hledal dva mladší hráče, než abych podepsal jednoho staršího,“ řekl Adamský s nadhledem.

„Nikde není psáno, že se už nevrátím. Třeba vyjdou střídavé starty, Honza Peterek mi už tuhle možnost nabídl. Nechtěl bych to ale za zásluhy, musím být týmu platný.“Martin Adamský

Peterek mu předložil nabídku do partnerského klubu Ocelářů ve Frýdku-Místku, ale Adamský upřednostnil Havířov. Novou štaci bere i jako test svých schopností.

„Vytvořil jsem si odchodem na sebe tlak, to mám rád. Musím a chci hrát v první lize top útočníka, abych dokázal, že ještě na rok dva v extralize mám. S trenérem (Jiřím Režnarem) i manažerem (Pavlem Zdráhalem) jsme probírali mou pozici a mám příslib, že budu hrát dvacet minut na zápas. To mi bude vyhovovat, těším se na zápřah. Jsem dostihový kůň, který musí furt hrabat,“ pokračoval.

Dodal, že jeho konec v Třinci nemusí být definitivní. „Nikde není psáno, že se už nevrátím. Třeba vyjdou střídavé starty, Honza Peterek mi už tuhle možnost nabídl. Nechtěl bych to ale za zásluhy, musím být týmu platný. Vše se proto odvíjí od mých výkonů v Havířově. Třeba zjistím, že už na extraligu nemám a nezahraju si ani tam. Jsem soudný. Když uvidím, že nestačím, skončím ze dne na den,“ podotkl Adamský. „Očekávám, že v prosinci budeme chytřejší,“ dodal.

Zahrát si o titul ho ale ještě hodně láká. „Play off mě minulý rok nabíjelo neskutečným způsobem, moc jsem si ho užíval a těšil jsem se na něj i letos. Hraje se obden, projeví se kondice a hlad po úspěchu. To v sobě pořád mám, jinak bych tuhle misi ani nepodstupoval,“ podotkl.

Polanský ještě neoznámil rozhodnutí
Jiří Polanský se po sezoně ocitl ve stejné pozici jako Martin Adamský – od klubu dostal nabídku do Frýdku-Místku. Prozatím své rozhodnutní neoznámil. „Jsem přesvědčen, že rok by si ještě klidně mohl dát, na první ligu by měl. Otázkou je, zda ještě najde chuť hrát,“ řekl na adresu svého hokejového dvojčete Adamský.

Mrzí ho, že oběma znemožnil obhajobu titulu koronavir. „Věděl jsem, že je tým silnější než minulý rok. Hodně udělal příchod Wojtka Wolského, to byl poslední článek do našeho soukolí. Už trénoval naplno, byli jsme kompletní. Podařily se nám také poslední dva zápasy základní části (v Liberci 4:0, s Plzní 3:0) a poskočili jsme na druhé místo. Byl jsem přesvědčený jako nikdy předtím, že vyhrajeme. Myslím si, že minimálně finále bychom si zahráli,“ uzavřel Martin Adamský.

Další zprávy z regionu