Bartošák si připsal první nulu v sezoně, ale výhru nemá

Třinečtí hokejisté podlehli na ledě Hradce Králové 0:1 po nájezdech. Oceláři v souboji s Hradcem ani podruhé v sezoně neinkasovali ze hry, Patrik Bartošák kryl 35 střel. Nestačil pouze na forhendový blafák Aleše Jergla z první série.

„Vždy jsem se soustředil jen na to, abych chytil další puk, který na mě půjde. Bylo jedno, jestli je to v první třetině, třetí třetině nebo v prodloužení. Doufal jsem, že nějaký gól dáme my, bohužel se nestalo. Nedá se nic dělat, i takové zápasy jsou,“ řekl Bartošák, který si připsal první čisté konto v sezoně. „Bylo tam pár složitých situací, které jsem vyřešil dobře, ovšem měl jsem i nejisté zákroky a štěstí,“ přiznal.

„Doufal jsem, že nějaký gól dáme my, bohužel se nestalo. Nedá se nic dělat, i takové zápasy jsou.“Třinecký brankář Patrik Bartošák

Hradec se před utkáním nacházel až na osmém místě a v posledních dnech sílila spekulace, že by trenéra Tomáše Martince mohl nahradit Vladimír Růžička. Fanoušci i hráči stojí na straně současného kouče a bojovali v zápase i za něj. „Něco jsem četl v novinách, tak jsem zhruba věděl, v jaké je tady trenér situaci. My jsme ale chtěli vyhrát a oni určitě chtěli taky uspět nejenom pro trenéra, ale kvůli sobě, protože body potřebují,“ vysvětlil.

Bartošák se dostává do formy. V posledních dvou utkáních Třinec podržel. Vyhovovalo mu, že s Libercem i Hradcem Králové byl v zápřahu, jak byl zvyklý z Vítkovic. „Tam to na mě lítalo, já se rozchytal k nějakému výkonu a pak už to šlo. Doufám ale, že se naučím lépe chytat i ty zápasy, kdy na mě jde méně střel. Věřím, že tým podržím v další fázi sezony více, než tomu bylo doposud,“ řekl sebekriticky Bartošák, který je v lize se slušnou úspěšností zásahů 92,98 procent druhý. Bilanci výher/proher má ale jen mírně kladnou (5:4).

Bartošák si výhru v Hradci Králové nepřipsal i kvůli střelecké nemohoucnosti spoluhráčů. Největší šanci Třince v utkání měl v prodloužení Martin Gernát, ale sólový únik neproměnil. Ani v rozstřelu se žádný z pětice Ocelářů neprosadil – postupně neuspěli Petr Vrána, Matěj Stránský, Michal Kovařčík, Erik Hrňa a Jiří Polanský. Třinec v této sezoně prohrál oba rozstřely, ten první v Brně.

Hradec Králové – Třinec 1:0 po sam nájezdech
Rozhodující nájezd Jergl. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3840.
Třinec: Bartošák – Gernát, Kundrátek, Doudera, Krajíček, Galvinš, Musil – Stránský, Vrána, Chmielewski – Dravecký, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Kofroň – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu