Čeká nás těžká práce, řekl Varaďa před sérií s Mladou Boleslaví

Třineckým hokejistům začne tuto sobotu série s Mladou Boleslaví o postup do finále. Oba týmy ovládly první kolo play off 4:0 na zápasy a kouč Ocelářů Václav Varaďa řekl, že je čeká těžká práce.

Třinečtí hokejisté postoupili v posledních deseti letech čtyřikrát do finále play off. Archivní foto: Petr Rubal

„Vnímáme Mladou Boleslav jako kvalitního soupeře, ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi jasně dominovala. Byla lepší a zaslouženě zvítězila. Připravujeme se na ni pečlivě,“ řekl novinářům Varaďa. „Hru mají postavenou na bruslení a rychlosti. Velmi dobře forčekují a moc branek nedostávají. I v jejich obranném pásmu si dokážou poradit s těžkými situacemi, defenzivně jsou na tom velmi slušně. Čeká nás těžká práce,“ dodal.

„Vnímáme Mladou Boleslav jako kvalitního soupeře, ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi jasně dominovala. Byla lepší a zaslouženě zvítězila. Připravujeme se na ni pečlivě,“Třinecký trenér Václav Varaďa

Na rozdíl od Brna se středočeský klub nespoléhá zejména na jednu lajnu a proti Pardubicím skórovalo hned deset hráčů. Ve čtyřech zápasech využil i osm přesilových her.

„Máme nějaký taktický plán, jak k tomu přistoupit. Jsou určité útoky, které dostanou na starost jiné útoky. Bude to taková šachová partie, ve které, doufám, že budeme vítězit,“ předeslal kouč. K dispozici má uzdraveného brankáře Jakuba Štěpánka. V brance ale pravděpodobně zůstane Ondřej Kacetl, jenž pustil v sérii s Brnem jen čtyři góly.

Třinec získal v základní části o devět bodů více než Mladá Boleslav, pro ni ale jasně vyznívá bilance vzájemných duelů. „Tři zápasy se hrály v Mladé Boleslavi a nehráli jsme špatně, ale vždy jsme prohráli o branku. Doma jsme utkání ztratili v nájezdech nebo prodloužení, už to přesně nevím. Vždy to ale byly vyrovnané zápasy a předpokládám, že teď to bude podobné. Jen bych si to představoval s jiným koncem,“ podotkl.

Kovařčík očekává, že bude série vyrovnaná
Série odstartuje tuto sobotu ve Werk Areně od 15.00. Přímým přenosem jej vysílá O2 TV Sport. „Nebude to jednoduchá série. Docela na nás umí, v základní části s námi ztratili jen bod. Mají velmi kompaktní mužstvo a všechny lajny super bruslí. Jsou nepříjemní,“ řekl Michal Kovařčík. „Rozebereme si u videa, jaké jsme v těch utkáních dostali góly, jaké jsme dělali chyby. Trenéři nám ukážou i některé herní situace z jejich série s Pardubicemi. Videa teď bude hodně,“ pokračoval.

Přehled o aktuální formě soupeře částečně má. V televizi viděl dva zápasy Mladé Boleslavi v sérii s Pardubicemi, které přehrála 4:0 na zápasy se skóre 16:5. „Překvapili mě, jak snadno postoupili. Čekal jsem, že je Pardubice více potrápí a že budou hrát lépe. Celou sezonu hraje výborně David Šťastný, v play off se jim rozstřílel Kotala. Obranu řídí Ševc a taky moc gólů nedostali,“ doplnil.

Očekává, že série bude vyrovnaná. „Rozhodovat bude, kdo zvládne zápasy lépe takticky. Už v sérii s Kometou jsme ale ukázali svoji sílu. Každý má svou roli, a když si ji bude plnit a udělá maximum pro tým, tak věřím, že vyhrajeme,“ uzavřel Michal Kovařčík.

Další zprávy z regionu