Chmielewski zůstává Ocelářem. S dětmi hraje doma hokej a rád vaří

Aron Chmielewski prodloužil smlouvu s Oceláři. Osmadvacetiletý útočník odehrál nejproduktivnější sezonu v české extralize (11+11) a klub si cení i jeho pokroků v obranné hře, které v poslední době udělal.

Aron Chmielewski hraje se svými dětmi Noemi a Nikolasem doma i hokej. Foto: archiv A. Chmielewského

Chmielewski, který v třineckém klubu působí šest let, nevynechal v posledních dvou sezonách ani jeden zápas. Polský reprezentant nasázel v základní části stejně jako loni jedenáct branek a mezi třineckými útočníky mu patřila shodně třetí příčka v počtu hitů i v hodnocení +/- (devět kladných bodů).

„Vařím od rána do večera zdravé věci. Baví mě to, stává se ze mě i šéfkuchař. Také žena tvrdí, že jí všechno chutná. I když nevím, zda je to od ní taktika, aby nemusela vařit.“Třinecký hokejista Aron Chmielewski

„Aron je útočníkem s dobrými parametry a výbornou technikou hole. Navíc se zlepšil i jeho defenzivní styl hry, stává se z něj komplexní hráč. Myslíme si, že by mohl pořád ještě výkonnostně růst a tím pádem i více pomáhat našemu klubu,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Chmielewski řekl, že se svým agentem neřešil žádné jiné možnosti, jakmile se dozvěděl o zájmu Třince. „Klub má velké cíle, úspěchy. Během šesti let, co jsem tady, jsme hráli v extralize třikrát finále, dostali jsme se do semifinále Ligy mistrů a do finále Spengler Cupu. Jsem taky ambiciózní a cítím, že to ještě není všechno a že ještě můžeme dokázat velké věci. Chtěl jsem proto pokračovat a jsem rád, že jsme se domluvili,“ prohlásil.

Se sezonou byl z osobního hlediska spokojený a cení si také, že byl na Spengler Cupu zvolen do All Stars celého turnaje. „Jen skončila divně. Nemohl jsem zpočátku uvěřit tomu, že ji předčasně uzavřeli. Moc jsme se na play off všichni těšili a věřil jsem, že obhájíme titul. Sice jsme i tak zůstali posledním českým mistrem, ale ze sportovního hlediska to mělo skončit jinak. Mělo se rozhodnout na ledě. Nechci, aby to ale vyznělo, že jsem naštvaný. Svaz rozhodl správně, souhlasil jsem s ním. Zdraví je to nejdůležitější,“ pokračoval.

Užívá si i čas s rodinkou. Je hodným policajtem, jeho žena je přísnější
Aron Chmielewski ani v těchto dnech nezahálí. „Do další sezony je ještě hodně času, ale nemůžeme ho prosedět. Lenošení člověku vydrží tak týden, maximálně dva. Mám výhodu, že můžu trénovat na zahradě. Proběhnu se na ní, zacvičím si. Pomáhá mi to psychicky. Vůbec nezávidím těm, co jsou zavřeni v paneláku,“ řekl.

Užívá si taky čas s rodinkou, která se mu loni necelý den po zisku titulu rozrostla o syna Nikolase. S manželkou Paulinou mají i téměř čtyřletou dceru Noemi. „S ženou jsme si rodičovské role rozdělili tak, že ona vychovává a já jsem hodný policajt,“ pousmál se. „Vidím děti během sezony málo, neumím být přísný. I když je to potřeba, aby nezvlčely. Proto jsem rád, že tuhle úlohu na sebe manželka vzala,“ pokračoval.

Snaží se do všeho zapojovat, ale ne za každou cenu. „Pokud je Paula poblíž, přebalí Nika sama. Dělá to lépe,“ řekl pobaveně. „Ale zvládnu všechno. Teď máme s Noemi takový rituál, že jí před spaním přečtu pohádku nebo nějaký verš z bible a pomodlíme se,“ dodal.

S dětmi už hraje doma i hokej. „Kupodivu malá drží hokejku na levou stranu, tedy opačnou než já. A malý nám chytá. Sedí v bráně, kouká, jak kolem něj lítá pěnový míček a je štastný,“ pousmál se Chmielewski. „Využíváme zahradu, je velká. Máme taky hodně hraček. Neznáme nudu. Děti mají více energie než my, a tak furt něco vymýšlíme. Nechceme, aby byly lenivé a naučené na tablet nebo počítač. Malá chodí na balet a zrovna teď cvičí před obrazovkou se svou lektorkou přes skype,“ řekl v průběhu rozhovoru.

Pomáhá ostatním i z prostředí domova. Počínaje dneškem spustil program Edu. „Je čas karantény, děti sedí doma. Rozhodl jsem se, že natočím své tréninky na zahradě, v baráku a videa nasdílím na svém instagramu a facebooku (Camp Chmielewskiego #8). Je určen k tomu, aby děti povzbudil k tréninku v domácích podmínkách. Budu se snažit dělat je i kreativně, aby si děti s hokejem užily zábavu,“ pokračoval.

Přiznal, že propadl i vaření. „Máme přístroj, který je dokonalý. Na displeji je napsáno, jaké suroviny mám do něj z receptu vložit a popíše mi postup pěkně krok po kroku. Baví mě to, stává se ze mě i šéfkuchař. Vařím od rána do večera zdravé věci. Žena tvrdí, že jí všechno chutná. I když nevím, zda je to od ní taktika, aby nemusela vařit,“ řekl Chmielewski. „V poslední době jsem dělal například biopaštiku z krůtího masa, zelňačku. Připravovat jídlo budu i na Velikonoce,“ dodal.

Další zprávy z regionu