Cienciala do Třince nepřijel, na bolístky zapomíná díky dcerce

David Cienciala se těšil, že dnes poprvé v kariéře nastoupí proti svému mateřskému klubu. Stejně jako v předchozích třech vzájemných zápasech ale zůstane mimo hru a s Mladou Boleslaví do Třince ani neodcestoval.

David, Natalie a Zoe Ciencialovi strávili v tomto složení své první Vánoce. Foto: archiv D. Ciencialy

„Prožívám šílenou sezonu. Ještě, než začala, jsem si zpřetrhal vazy v koleni, v jejím průběhu jsem dvakrát marodil s kotníkem,“ řekl Cienciala, který letos odehrál jen třináct zápasů a gól ještě nedal. „Plnohodnotných utkání jsem odehrál v této sezoně jen pět. Ve zbylých zápasech jsem hrál pod prášky, uspěchal jsem po zranění návrat. Neměl jsem to dělat. Necítil jsem se dobře, nemohl jsem pořádně bruslit,“ vysvětlil.

„Plnohodnotných utkání jsem odehrál v této sezoně jen pět.“Odchovanec Ocelářů David Cienciala

Naposledy hrál 6. prosince, ale prozradil, že už trénuje a původně doufal, že si proti Třinci po reprezentační přestávce zahraje. Věří ale, že si vše ještě vynahradí ve zbytku sezony. „Nemůžu se utápět v negativních myšlenkách. Beru to, jak to je. Více času jsem trávil v posilovně, snad se to projeví, a pořád se dá ještě sezona zachránit. Ještě mám před sebou její vrchol,“ uvedl Cienciala, nejproduktivnější hráč předloňského play off (7+9).

Cienciala prožil loni rok plný životních okamžiků i změn – v létě se oženil s přítelkyní Natalií a vydal se z rodného Třince za novým angažmá. Ještě před odchodem slavil titul s Oceláři i narození dcery Zoe. Právě role táty mu ulehčuje po přestupu do Mladé Boleslavi krušné hokejové časy.

„Alespoň jsem měl možnost vidět, jak malá roste a jak dělá každý den pokroky. I když je sezona, jaká je, tak tohle je pozitivní. Kdybych tu byl sám, trpěl bych více, bylo by to strašné. S ženou i dcerkou zapomenu na bolístky a nemyslím tolik na hokej. Mám štěstí, že je tu mám při sobě,“ uvedl Cienciala.

Zapojuje se úplně do všech činností a čas se Zoe si užívá. „Zrovna dnes jsem ji sám okoupal, nakrmil, přebalil a uložil. Baví mě to. Chci se starat a budovat si s ní vztah. Nechci jen z gauče přihlížet, jak vše dělá máma,“ podotkl.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku

Další zprávy z regionu