Daňo zůstane Ocelářem, prodloužil smlouvu do konce sezony

Útočník Marko Daňo se dohodl s vedením Ocelářů na prodloužení dvouměsíčního kontraktu a zůstane do konce sezony. Slovenský reprezentant by rád s Třincem získal mistrovský titul, který mu prozatím uniká.

Marko Daňo se ve Frýdku-Místku prosadil gólově dvakrát. Foto: archiv

„Podepsal jsem novou smlouvu, kde není klauzule o mém odchodu do zahraničí. Budu tady celou sezonu, ve které bych Třinci rád pomohl k úspěchu. Spolupráce může nakonec také pomoct v kariéře i mně,“ řekl Daňo, který působil v letech 2014 až 2020 v zámoří a odehrál v NHL 141 utkání.

„Považuju si, že jsem odehrál v NHL nějaké zápasy ale to nejdůležitější, tedy týmový úspěch, mě doposud obcházel. Věřím, že to v Třinci změním a získal svůj první titul.“Marko Daňo

Dodal, že ho přesvědčilo několik faktorů – například týmové ambice. „Považuju si, že jsem odehrál v NHL nějaké zápasy ale to nejdůležitější, tedy týmový úspěch, mě doposud obcházel. Věřím, že to v Třinci změním a získal svůj první titul,“ přál si.

Pochvaluje si i zázemí klubu, které je podle jeho slov na světové úrovni, a důvěru třineckého trenéra Václava Varadi. „Jsem moc rád, že se mu má hra líbí a že mi věří, to je pro každého hráče moc důležité. Nasazuje mě na přesilovky i oslabení, nastupuju v první pětce. I to mě jen utvrdilo v tom, že chci v Třinci zůstat,“ pokračoval Daňo. „V kabině se mi mezi hráči líbí, a zázemí klubu je neskutečné, nebylo co řešit,” podotkl.

Obě strany se dohodly na pokračování s předstihem. „Vyjednávání o prodloužení kontraktu do konce sezony byla velmi krátká. My i Marko Daňo jsme měli jednoznačně zájem na tom, aby náš dres oblékal minimálně do konce tohoto ročníku,” uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Daňo posílil Ocelářů pět dní před startem extraligy, ve které si připsal v jedenácti zápasech tři branky a jednu přihrávku. „Naskočil do rozjetého vlaku, tým už měl za sebou celou přípravnou část a také zápasy v hokejové Lize mistrů. V první formaci vedle Martina Růžičky a kapitána Petra Vrány hraje výborně a vypadá to, že si sedli. Věřím, že bude pokračovat v dobrých výkonech a že bude zvyšovat tempo,“ doplnil Peterek.

Jeho přínos ocenil i trenér Varaďa. „Marko je kvalitní útočník. Očekáváme od něj bodový přísun. Je velmi silný na puku, chodí do brány a vyhrává osobní souboje. Je to velice silový bruslař,” popsal kouč.

Daňo nastupoval v dresu Slovanu Bratislava před odchodem do zámoří jako teenager dva roky v KHL. Bohatou má i reprezentační minulost. Zahrál si na dvou MS do 18 let, tří MS do 20 let a čtyř dospělých MS (2013, 2015, 2016 a 2019). Letos v srpnu pomohl Slovensku k úspěšné kvalifikaci na zimní olympijské hry v Pekingu 2022.

Další zprávy z regionu