Doudera si vstřelil vlastní gól a Oceláři prohráli v Olomouci

Třinečtí hokejisté prohráli v Olomouci 1:3 i vinou kuriózního momentu. Obránce Milan Doudera chtěl po vhazovaní odehrát puk o zadní mantinel, ale trefil se do vlastní branky. Šlo o vítězný gól soupeře.

Milan Doudera (vlevo) vstřelil v Olomouci svůj první gól sezony, kterým v přesilové hře rozhodl v 53. minutě zápas. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Jen bych si přál, abychom takové góly dávali do brány soupeře. Narval to tam chladnokrevně. Mám u toho komentáře samozřejmě hořký úsměv,“ řekl po utkání novinářům třinecký trenér Václav Varaďa. „Ta branka byla z našeho pohledu šílená a rozdílová. Milan to ale zcela jistě neudělal naschvál a věřím tomu, že si příště nesplete bránu a třeba v dalším utkání to narve do té soupeřové,“ dodal. Doudera přitom v prvním vzájemném utkání sezony dal Olomouci dvě branky.

„Jen bych si přál, abychom takové góly dávali do brány soupeře. Narval to tam chladnokrevně.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Třinec vyhrál úvodní třetinu. Skóre otevřel Patrik Hrehorčák, který tečoval střelu Tomáše Kundrátka od modré čáry. Olomouc ale vyrovnala ve 25. minutě z dorážky Lukáše Nahodila a o chvíli později si dal vlastence Doudera. Gól byl připsán Janu Knotkovi, který prohrál vhazování.

„Hokejový bůh už se asi nemohl dívat na tu moji velkou nulu, tak to zařídil takhle. Že by mě to ale nějak těšilo, to ne. Doudera si to zametl do prázdné branky. Já jsem se toho ani nedotkl. Je to samozřejmě vtipné, protože se to nestává tak často. Už jsem to ale párkrát viděl,“ řekl Knotek, který při hře bez brankáře zpečetil výhru Olomouce.

„Domácí tým hrál neskutečně obětavě a zablokoval spoustu střel. Nebyli jsme schopni kotouče propálit na branku. Podle průběhu zápasu možná nevyhráli úplně spravedlivě, ale zasloužili si to bojovností,“ řekl Varaďa k utkání. „Pro nás je to kruté. Smolně jsme inkasovali všechny branky. Měli jsme ve druhé třetině velký počet šancí i přesilových her, které jsme nesehráli úplně špatně, ale nepodařilo se nám prosadit vícekrát,“ mrzelo ho.

Třinec nastoupil oslaben o dva centry – Tomáš Marcinko chyběl ze zdravotních důvodů, Jiří Polanský obdržel disciplinární trest na dva zápasy za faul kolenem v utkání se Zlínem. I díky tomu si připsal premiéru Kryštof Stuchlík.

„Byl to těžký zápas, hodně ubojovaný. Hráli jsme dobře, bojovali do poslední minuty. Kdybychom měli trochu víc štěstí v přesilovce, tak bychom to otočili na naší stranu. Navíc tam byla hodně smolná vlastní branka od Doudyse. Možná nám chyběl tlak do brány, zarputilost před brankou, možná to bylo jen o štěstí,“ uvedl pro klubový web Stuchlík.

Další zápas odehraje Třinec tuto neděli od 15.00 doma proti Pardubicím.

Olomouc – Třinec 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Klimek), 28. Knotek, 59. Knotek (Klimek) – 8. Hrehorčák (Kundrátek, Gernát). Rozhodčí: Lacina, Kika – Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3737.
Třinec: Kváča – Kundrátek, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš – Chmielewski, Vrána, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Stuchlík, Dravecký – Kofroň, Hladoník, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu