Góly jsme jim darovali, mrzela Douderu prohra Ocelářů v derby

Třinečtí hokejisté prohráli na vlastním ledě s Vítkovicemi 2:3. Oceláři vedli v derby 1:0 a 2:1, hosté vyrovnali v závěru prvni i druhé třetiny. Zápas rozhodl v 50. minutě ze sólového úniku Martin Dočekal.

Vítkovice bránily ve své vlastní třetině velmi dobře. Foto: Petr Rubal

Třinec v minulém kole po výborném výkonu porazil Hradec Králové 6:0, v derby se ale prosazoval ztěžka. „Vítkovice hrají o přežití a bylo to znát,“ řekl Milan Doudera, autor druhého třineckého gólu. „Rozhodly naše chyby, všechny tři góly jsme jim darovali. Většinu času jsme hráli u nich v pásmu, ale oni dobře bránili, nedostávali jsme se do moc šancí. Hosté čekali na naše chyby a na brejky, z toho padl i rozhodující gól,“ mrzelo ho.

„Vítkovice hrají o přežití a bylo to znát.“Třinecký obránce Milan Doudera

Dočekal komentoval vítězný gól se slovy, že dával pozor na poradě. Trenér gólmanů Vítkovic Martin Prusek doporučoval, aby v nájezdech zakončovali hráči mezi betony Jakuba Štěpánka.

„Když jsem se nad tím zamyslel, samozřejmě až puk vyletěl z brány, tak jsem to měl očekávat. Měl jsem to lépe vyhodnotit,“ řekl Štěpánek a štval ho i druhý gól, na který vůbec nereagoval a zůstal stát. „Nějak se dostal puk od mantinelu do středu. Vůbec jsem nevěděl, že už ho nemáme. Přes hráče jsem neviděl, on (Schleiss) se jen otočil a hodil to na bránu. A bylo to. Asi jsem byl víc překvapený než on,“ mrzelo ho.

Pro Štěpánka šlo o speciální zápas, poprvé nastoupil proti klubu, ve kterém prožil extraligový debut v mužích a později s ním získal i stříbro. „Necítil jsem se úplně špatně, nepřemýšlel jsem nad tím, že to je proti Vítkovicím. Jsem pryč deset let, to je dlouhá doba a znám tam asi už jen dva hráče. I když jim samozřejmě přeju záchranu, teď jsem chtěl vyhrát za Třinec. Štve mě moc, že to nepovedlo,“ řekl.

Třinec klesl po prohře na páté místo. Další utkání odehraje ve středu v Litvínově.

Třinec – Vítkovice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Chmielewski (Marcinko, Stránský), 34. Doudera (Hrňa, Kovařčík) – 20. Mallet (Lakatoš), 38. Schleiss (Hruška, Štencel), 50. Dočekal (Kubalík, Štencel). Rozhodčí: Lacina, Stano (SR) – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Třinec: Štěpánek – Kundrátek, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Zahradníček, od 41. navíc Adámek – Růžička, Vrána, Hrňa – Chmielewski, Marcinko, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký, Novotný, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu