Hokejbalisté bojují v juniorské extralize o medaile a v mužích o výhru druhé ligy

Třinečtí hokejbalisté se probojovali v play off juniorské extraligy mezi čtyři nejlepší týmy. Je to největší úspěch oddílu v mládeži od roku 2006, kdy vyhrál dorost titul. Muži můžou o víkendu v případě výhry slavit triumf v druhé lize.

Třinečtí hokejbalisté postoupili v play off české juniorské extraligy mezi čtyři nejlepší týmy. O účast ve finále bojují s Plzní. Ilustrační foto: oddíl

„Od té doby jsme (2006) se do boje o medaile nedostali, a proto je po tak dlouhém půstu velmi příjemné sledovat, jak se klukům daří. Bylo by hezké navázat na dřívější úspěchy a tituly,“ řekl předseda oddílu Patrik Cieslar.

Od té doby (rok 2006) jsme se do boje o medaile nedostali, a proto je po tak dlouhém půstu velmi příjemné sledovat, jak se klukům daří. Bylo by hezké navázat na dřívější úspěchy a tituly.“Patrik Cieslar

Třinec vstupoval do play off ze třetího místa a ve čtvrtfinále si poradil s Kelty 2008. Sérii vyhrál 2:1 na zápasy. „Bylo to vyrovnané, hrál se pěkný hokejbal. Rozhodla větší vůle i domácí prostředí,“ hodnotil.

Uplynulý víkend se rozehrálo semifinále a Třinec prohrál v Plzni oba zápasy po výsledcích 3:7 a 1:6. „V prvním utkání jsme ještě ve třetí třetině prohrávali jen o gól. Domácí si ale pomáhali přesilovkami, využili čtyři. Ve druhém utkání jsme se také dlouho drželi, prohrávali jsme po dvou třetinách jen o gól, ale ve třetí se soupeř rozstřílel. Je to škoda. Plzeň je dobrá, ale v základní části jsme tam vyhráli a věřil jsem, že se domů vrátíme s nějakým vítězstvím.“

Série, která se hraje na tři vítězná utkání, se nyní přesouvá do Třince. Třetí zápas je na programu v sobotu 4. června od 15.30 na hřišti u 1. ZŠ v Třinci. Případný čtvrtý duel se odehraje na stejném místě o den později od 10 hodin. „Pokud bychom prohráli, tak o třetí místo se už nehraje. Po vyřazení bychom drželi palce Ústí, v případě jejich postupu do finále bychom brali bronzové medaile. To by byl také skvělý úspěch,“ shodovali se oba trenéři Marek Hradečný a Lukáš Dittmann.

Muži hrají ve finále druhé ligy

Áčko třineckých hokejbalistů dělí jedno vítězství od triumfu ve druhé lize. Ve finálové sérii s Opavou vyhrálo na hřišti soupeře 4:3 po obratu z 0:3. Vítězný gól padl 43 sekund před koncem.

„Začátek nám utekl. Už po 29 sekundách jsme prohrávali o dva góly a v čase 3:05 dokonce o tři. Ještě v první třetině jsme ale snížili na 1:3, ve druhé jsme dvěma trefami vyrovnali a v závěru jsme korunovali obrat vítězným gólem. Opavu jsme tím překvapili, ale pořád je podle mě jako vítěz základní části favoritem,“ řekl předseda oddílu Patrik Cieslar.

Třinec posledních pět finále prohrál. „Soutěž ale měla jiný formát. V jeden den se hrál zápas o páté místo, o třetí místo a superfinále, ve kterém jsme podlehli čtyřikrát Opavě a jednou Vsetínu. Už bychom to druhé místo rádi prolomili,“ podotkl Cieslar. Druhý zápas se hraje v neděli 5. června od 16.30 na hřišti u 1. ZŠ v Třinci.

Další zprávy z regionu