Hokejisté Pardubic uštědřili Třinci lekci z produktivity

Třinečtí hokejisté podlehli doma Pardubicím 2:3. Oceláři dvakrát snížili na rozdíl jedné branky a v závěrečných sekundách zachránilo hosty po střele Vladimíra Rotha břevno. Naši hráči prohrou klesli z druhého na páté místo.

Třinecký obránce Tomáš Kundrátek se snaží zastavit pardubického Martina Látala. Foto: Petr Rubal

„Pardubice vytěžily z minima úplně maximum. V celém zápase měly tři šance a daly tři góly,“ zhodnotil zápas na tiskové konferenci stručně asistent trenéra Marek Zadina.

„Bránili dobře, gólman jim zachytal a využili v podstatě každou příležitost, kterou dostali.“Třinecký útočník Petr Vrána

Poslední vzájemný zápas obou týmů skončil v Třinci 7:0, tři góly dali Oceláři tehdy už v úvodní dvacetiminutovce. „Věděli jsme, že první třetina bude ze strany domácích hodně agresivní. Hodně bruslili, dostávali nás pod tlak. Zvládli jsme ji ale bezbrankově a potom jsme se ujali vedení, dokonce dvougólového. Podali jsme skvělý výkon a podařilo se nám využít své šance, to rozhodlo,“ řekl asistent trenéra Pardubic Michal Mikeska.

Hosté vstřelili klíčové góly na 2:0 a 3:1 ze sólových úniků. „Mají zkušené hráče, v brejcích si poradili. My měli možná vizuální tlak, ale do brány toho bylo málo. Také hodně střel zblokovali nebo šly mimo. Bránili dobře, gólman jim zachytal a využili v podstatě každou příležitost, kterou dostali. Ještě na konci jsme měli slušný tlak, je to škoda,“ uvedl Petr Vrána, který přihrál na oba góly Třince.

Zápas zdramatizoval gólem v 53. minutě Martin Růžička. Puk po jeho střele vykopl brankář Pavel Kantor zpět do hry už za brankovou čárou. „Ze začátku jsme si myslel, že to byl gól, ale pak jsme znejistěl, když se hrálo dál,“ řekl Růžička, který po střele zvedal ruce nad hlavu. „Když jsme ale šel na střídačku, tak Aron říkal, že puk viděl v brance a že videorozhodčí svítí. Tak jsem si říkal, že to asi uznají,“ dodal.

Skóre se ale poté už nezměnilo. „Nehráli jsme úplně špatně, možná jsme byli i lepší,“ řekl Růžička. Prohrou Třinec klesl na páté místo. „Chceme v play off začínat doma. Máme teď dva zápasy s těžkými soupeři (Liberec a Plzeň) a budeme se snažit urvat oba dva. Tím ale nechci shazovat Pardubice. Hrály výborně, bojují. Konec je vždy těžký. Všichni hrají do obrany a snaží se vyhrát,“ vysvětlil.

Další utkání sehrají Oceláři na ledě Liberce, který je už jistým vítězem základní části. Zápas je na programu v úterý od 17.30.

Třinec – Pardubice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. Stránský (Vrána, Růžička), 53. Růžička (Vrána, Kundrátek) – 24. Poulíček (Zacharčuk, Mikuš), 33. Tybor (Kousal), 46. Vondrka (Kousal, Tybor). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc Zacharčuk (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5065.
Třinec: Kváča – Doudera, Gernát, Adámek (od 21. minuty Matyáš), D. Musil, Roth, Kundrátek – Růžička, Vrána, Stránský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký, Novotný, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu