Kladno přijelo bez Jágra. I bez něj Oceláře potrápilo

Třinečtí hokejisté udolali Kladno 2:1 po nájezdech. Vítěznou premiéru prožil brankář Jakub Štěpánek, který kryl 17 střel a chytil tři z pěti nájezdů. Oceláři uspěli poprvé v sezoně v rozstřelu, rozhodl ho Ondřej Kovařčík.

Třinečtí hokejisté rozhodli zápas v přesilových hrách. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinec měl v úvodní třetině převahu, po které mohl vést vyšším rozdílem než 1:0. Gól dal Matěj Stránský, s 12 trefami nejlepší střelec Ocelářů. Kladno, které hrálo bez Jaromíra Jágra, ve 23. minutě vyrovnalo. Štěpáněk v úvodních dvou třetinách moc práce neměl, šlo na něj jen osm střel. Od třetího dějství se ale karta obrátila.

„V této situaci, kdy to moc nelepilo, jsme za dva body rádi.“Třinecký brankář Jakub Štěpánek

„Nebyl to úplně učesaný hokej, spíš ubojovaný. Kladno přijelo bránit, nemohli jsme se moc prosadit. Opticky jsme možná byli první dvě třetiny víc na puku, ale ve třetí Kladno přidalo, párkrát nám docela zatopilo. Ale nakonec jsme to nějak ubránili, i ta oslabení. V této situaci, kdy to moc nelepilo, jsme za dva body rádi,“ uvedl Štěpánek.

Třinec v předchozích dvou zápasech porazil Kladno 6:2 a 7:1, ale ve třetí třetině nespustil za stavu 1:1 žádný uragán. Do konce prodloužení vystřelil dokonce jen třikrát. „Čekal jsem, že na ně vletíme a dorazíme to do vítězného konce. Na druhou stranu jsem si aspoň v poslední části zachytal, střely už tam byly a dostal jsem se do toho. Lepší, než abych tam celou třetinu stál a oni ujeli dva na jednoho. To by bylo složitější,“ prohlásil Štěpánek.

Třinec vedl v nájezdech po střelách Matěje Stránského a Romana Szturce, Kladno vyrovnalo shodně zásahy mezi betony. V pátém kole rozhodl přesnou ranou do růžku Kovařčík. Oceláři tak vyhráli třetí z posledních osmi utkání. „Chybí nám asi nějaká zápasová pohoda. Na tréninku góly padají celkem dost, ale v zápase to je takové nervózní. Nevím proč. Jsme rádi i za dva body, Kladno hrálo výborně,“ prohlásil Stránský.

Za Kladno nenastoupil Jágr, který v Třinci nehrál kvůli zranění ani první vzájemný zápas. „Říká, že ho tahá v místech, kde nikdy zraněný nebyl. Na led chodí, připravuje se, ale zatím to není stoprocentní, proto zatím nechtěl naskočit do zápasu,“ vysvětlil kladenský trenér David Čermák. Jágr do Třince ani neodcestoval.

Třinec – Kladno 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Stránský (Marcinko), rozhodující sam. nájezd O. Kovařčík – 23. Austin (Strnad, Redlich). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4609.
Třinec: Štěpánek – Roth, Gernát, Doudera, Musil, Kundrátek, Zahradníček – Szturc, Marcinko, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Novotný, Adamský – Hrňa, Polanský, Dravecký. Trenér: Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu