Kofroň má na Junosť Minsk dobré vzpomínky

Oceláři se utkají v úvodním kole play off Ligy mistrů s běloruským mistrem Junosť Minsk. Oby týmy se střetli i v loňském ročníku, ve kterém vstřelil David Kofroň svůj první gól v dresu třineckého áčka.

David Kofroň přijímá gratulace ke svému prvnímu gólu v extralize. Vstřelil ho v uplynulé sezoně do sítě Litvínova. Foto: Petr Rubal

„Vím, že se mi tehdy hodně ulevilo. Bylo těsně před startem extraligy a v předchozích zápasech jsem se nemohl prosadit. Nevím, zda se ten gól odrazil i nějak v hodnocení trenérů, ale nechali si mě v základu. Zvedlo se mi sebevědomí, začal jsem více střílet a skóroval jsem i v extralize,“ uvedl Kofroň.

„Nevím, zda se ten gól odrazil i nějak v hodnocení trenérů, ale nechali si mě v základu. Zvedlo se mi sebevědomí, začal jsem více střílet a skóroval jsem i v extralize.“Třinecký útočník David Kofroň

Oceláři v posledním ročníku Ligy mistrů prohráli v Minsku 0:2, když doplatili na vysoký počet vyloučených hráčů (12). V domácí odvetě běloruského mistra ale přehráli 7:2 a základ úspěchu položili v první polovině zápasu, ve které Kofroň zvyšoval na 5:0.

„Těžko říci, zda mi jejich styl vyhovuje, a ani netuším, jak se jejich tým od té doby obměnil. Ani s klukama jsme ještě los nerozebírali,“ pokračoval Kofroň. Navzdory lepším vzájemným zápasům ale tehdy postoupil Junosť do play off na úkor Ocelářů, protože v součtu všech šesti zápasů základní skupiny nasbíral o bod více. „Určitě se to dá brát jako motivace. Chceme jim dokázat, že jsme lepší,“ podotkl.

Uvědomuje si ale, že Třinec nečeká nic snadného. „Tím, že je rovnou play off systém, tak si soupeře nevyberete. Možná je výhodou, že jsme s nimi loni hráli, ale je to nepříjemný soupeř. Co si vybavuju, měli v týmu hodně urostlé hráče, dobře bruslili i kombinovali. Nebudou to lehké zápasy, ale věřím, že vyhrajeme a postoupíme,“ pokračoval.

David Kofroň je momentálně v plné přípravě s Oceláři na novou sezonu. Rád by navázal na předchozí ročník – v dresu Třince si připsal dvě branky a dvě asistence ve 24 utkáních, v prvoligovém Frýdku-Místku získával průměrně bod na zápas (16+11 v 28 zápasech).

„Kdyby mi někdo před minulou sezonou řekl, že toho tolik odehraju v Třinci, vysmál bych se mu. Všichni víme, jaká je tu konkurence. Velké naděje jsem si nedělal a jsem rád, že je tady možnost, aby nás klub poslal do Frýdku. Neberu to jako krok zpět. Potřebuju více hrát a tam jsem nastupoval v první nebo druhé lajně. Ani jsem nepředpokládal, že budu ve Frýdku tak produktivní, i když patřím k hráčům, od kterých se body čekají,“ dodal.

Kofroň byl v mládežnickém období nejproduktivnějším hráčem Třince v play off 2015, ve kterém pomohl staršímu dorostu deseti body (5+5) k titulu. Kromě toho ještě získal s Oceláři stříbro s áčkem (2018), bronz se starším dorostem (2014) i s juniorkou (2018). Prošel také všemi mládežnickými reprezentacemi.

Další zprávy z regionu