Marcinko zařídil Ocelářům výhru gólem 2,1 sekundy před koncem

Třinečtí hokejisté udolali na svém ledě Plzeň 3:2. Zápas rozhodl svým druhým gólem v utkání Tomáš Marcinko v samotném závěru – na časomíře scházelo do konce třetí třetiny pouze 2,1 sekundy.

Martin Růžička (druhý zleva) dal v Plzni dva góly včetně vítězného. Lídr Třince vystřídal v čele produktivity soutěže Marka Daňa. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Bylo to štěstí, do puku jsem bouchl otočený zády k bráně,“ uvedl Marcinko. „Škoda, že nepadl dříve, ale my jsme si za výhrou šli od začátku do konce, i když se zápas nevyvíjel vždy v náš prospěch. Bylo to o tom hrát celých šedesát minut a byli jsme za snahu odměněni. Věřili jsme, že to takhle může dopadnout, když budeme pořád pracovat na sto procent,“ dodal.

„Bylo to štěstí, do puku jsem bouchl otočený zády k bráně.“Tomáš Marcinko

Marcinko otevřel skóre ve čtvrté minutě z dorážky. Plzeň, která hrála bez svého kapitána Milana Gulaše, otočila v prostřední třetině góly Poura a Kvasničky. Třinec ale ve třetí části vystupňoval tlak a střeleckou převahu 18:5 (celkově v zápase 35:18) korunoval obratem. O vyrovnání se zasloužil z další dorážky Rodewald, k němuž se odrazil puk od tyčky po střele Romana. Poslední slovo měl Marcinko.

„Pořád jsem věřil a ještě jsem navíc viděl na hráčích, že mají skoro každé střídání nějakou příležitost ohrozit branku anebo se dostali do šance. Říkal jsem si, že to může vyjít. Nakonec to klaplo. Nebyl to krásný gól, ale splnil účel. Pro soupeře je to kruté, hrál velmi dobré utkání, ale odjíždí s prázdnou,“ reagoval třinecký trenér Václav Varaďa na dotaz, zda už se v hlavě připravoval na prodloužení.

Třinec dal všechny góly z předbrankového prostoru a pod všechny se podepsal Rodewald (1+2). „Takový je dnešní hokej. Musíte chodit do prostoru před brankou, tím zvyšujete svou šanci na skórování,“ podotkl Marcinko. I díky jeho gólům Oceláři vyhráli v devátém z posledních deseti utkání a stále stíhají vedoucí Spartu. Na pražský tým ztrácí jen dva body, navíc mají zápas k dobru.

Další utkání odehraje Třinec tento pátek v Pardubicích od 18.00.

Třinec – Plzeň 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Růžička) – 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.
Třinec: Kacetl – Gernát, Doudera, Kundrátek, Freibergs, Adámek, Musil – Růžička, Vrána, Stránský – Rodewald, Marcinko, Kurovský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň – Hrňa, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu