Mazanec opět podal výborný výkon, ale Oceláři v Plzni nebodovali

Třinečtí hokejisté nenavázali na výhru v úvodním kole a podlehli v Plzni 2:3. Oceláři ani jednou nevedli a ve hře je držel výborný výkon gólmana Marka Mazance, který kryl 35 střel. Obě branky mužstva zařídil Tomáš Marcinko (1+1).

Tomáš Marcinko bodoval v obou úvodních extraligových kolech. Na kontě má tři body (1+2). Ilustrační foto: Petr Rubal

Oceláři nejdříve přežili 77 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti, domácí ale z třetí přesilové hry přeci jen otevřeli skóre. Z dorážky se prosadil ve 14. minutě Dzierkals. Na začátku druhé třetiny vyrovnal z levého kruhu Hrňa po přihrávce Marcinka zpoza branky. Podobnou akcí ale Plzeň už za třináct sekund kontrovala Kantnerem a v 52. minutě zvýšil z další dorážky Čerešňák. Marcinko elegantním bekhendovým zakončením z prostoru před brankou ještě zdramatizoval zápas, ale skóre se už poté neměnilo.

„Zlomovým článkem utkání byla inkasovaná branka po našem srovnání, soupeř se zase dostal nad nás. Od poloviny utkání to z naší strany mělo trochu snesitelné měřítko.“Asistent trenéra Marek Zadina

„Neměli jsme dobrý vstup, v první třetině jsme měli spoustu vyloučených a nemohli se dostat do tempa. Všude jsme byli o krok později, prohrávali jsme osobní souboje. Nedostali jsme hráče tam, kam jsme potřebovali. K tomu přispěla oslabení, kdy někteří chodili na led, ostatní se pak nedostali do tempa,“ začal s hodnocením asistent trenéra Marek Zadina. „Zlomovým článkem utkání byla inkasovaná branka po našem srovnání, soupeř se zase dostal nad nás. Od poloviny utkání to z naší strany mělo trochu snesitelné měřítko. Nevyužili jsme ale ani jednu přesilovku, z toho se musíme poučit do dalšího utkání,“ dodal.

Oceláři živili naději na bodový zisk do konce zápasu i díky skvělému výkonu Mazance, který kryl řadu šancí a byl vyhlášen nejlepším hráčem týmu.

„Chytalo se mi suprově, jen je škoda, že z toho není vítězství,“ mrzelo Mazance, který minule vychytal čisté konto. „Plzeň podala výborný výkon. Skvěle se takticky připravila, hrála chytře a nepustila nás ke své bráně. Čekala na chytré protiútoky a na to, až si dáme horší přihrávku. Přesně z toho těžili. Jestli chceme v příštím zápase uspět, musíme být důslednější v rozehrávce, víc to řezat. Být tvrdší v soubojích. Tyhle detaily rozhodují,“ pokračoval.

Oceláři zvítězili poslední dvě play off, soupeři jsou na ně nažhavenější. „Takhle to je už iks let, že se na Třinec chtějí všichni vytáhnout. Každý ví, že Oceláři kvalitu mají a body jen tak nerozdávají. Každý v lize chce Třinec oloupit,“ všiml si Mazanec.

Další utkání odehrají Oceláři v úterý doma s Litvínovem od 17.00.

Plzeň – Třinec 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Dzierkals (Suchý), 27. Kantner (Blomstrand), 52. Čerešňák (Bulíř, Lang) – 27. Hrňa (Marcinko, Musil), 53. Marcinko (Roman). Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 3926.
Třinec: Mazanec – Kundrátek, Musil, Doudera, Marinčin, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Daňo – Hrehorčák, Roman, Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu