Michal Kovařčík nenašel ve hře NHL 20 přemožitele, porazil i Hrubce

Michal Kovařčík se stal vítězem premiérového turnaje Ocelářů v počítačové hře NHL 20. Třinecký útočník prošel s Bostonem základní skupinou bez porážky a ve finále zdolal těsně 4:3 Jana Hladonika, který ovládal tým Edmontonu.

Michal Kovařčík vyhrál turnaj Ocelářů ve hře NHL 20. Foto: hcocelari.cz

„Nevím, zda jsem byl největším favoritem turnaje, ale hodně jsem si věřil. Když jsem to totiž dříve hrával, byl jsem v NHL dost dobrý. Mančafty ale byly vyrovnané, soupeři výborní. Záleželo i na štěstí, zda někomu padne nějaký ušmudlaný gól. To se ukázalo i ve finále. Jsem rád, že jsem vyhrál a že rozhodl Zdeno Chára. Ale nehrotil jsem to, šlo o zábavu,“ uvedl Michal Kovařčík.

„Nevím, zda jsem byl největším favoritem turnaje, ale hodně jsem si věřil. Když jsem to totiž dříve hrával, byl jsem v NHL dost dobrý.“Michal Kovařčík

Boston je jeho prověřenou značkou. „Už když jsem hrával na xboxu NHL 11, vždy mi nejvíce vyhovovalo mít v týmu praváky. Lépe se mi ovládali a Boston jich měl několik, například Bergerona s Krejčou (David Krejčí). Teď tam ještě přibyl Pasta (David Pastrňák), takže nebylo co řešit. Kdysi jsem párkrát hrál i s Pittsburghem, ale nejvíce mi to šlo s Bostonem,“ vysvětlil.

Do sestavy mohl nasadit i sebe, ale neudělal to. „Přišlo mi to zbytečné. Máme extraligovou úroveň, asi bych byl nejhorším z týmu. Do prvních dvou lajn bych se ani nedával, abych je nerozbíjel a nekazil jim to. Možná do třetí čtvrté řady. Anebo bych mohl se předělat a vylepšit si čísla v některých atributech. Tedy ve všech, protože jsme slabí a pomalí. NHL je prostě nejlepší liga na světě a musí být rozdíl mezi jejich hráči a naší extraligou,“ dodal.

Do týmového turnaje na playstationu se přihlásili čtyři třinečtí hokejisté, shodou okolností všechno útočníci. Také přitahoval pozornost výhradně u mladších hráčů. Kromě obou finalistů se turnaje zúčastnili ještě Ondřej Kovařčík (Toronto), který prohrál v souboji o třetí místo s Davidem Kofroněm (Carolina).

„Starší většinou nemají tolik času, věnují se rodině. Také ne všichni jsou teď na rozdíl od nás v Třinci. Na zápasy jsme se scházeli ve Werk Areně,“ vysvětlil Michal Kovařčík. A jak nesl jeho brácha poslední místo? „Určitě mohl dopadnout lépe. Například před naším vzájemným zápasem jsme si spolu předtím cvičně zahráli a vyhrál. Měl na to, aby mě porazil a skončil výše,“ dodal.

Turnaj probíhal od úterý do pátku. První tři dny se hrálo systémem každý s každým, v pátek soutěž vyvrcholila zápasy o umístění. O žádnou trofej ale nebojovali, ani se o nic nevsadili.

„Hráli jsme o dobrý pocit,“ řekl Kovařčík, který ale dostal odměnu – exhibiční zápas s Šimonem Hrubcem (St. Louis). Porazil ho 3:2 po nájezdech. „Rád jsem si proti němu zahrál. Nechci ho shazovat, ale myslím si, že mohl být spokojený s remízou. Alespoň si ale užili diváci více zábavy, když jsme to protáhli až do nájezdů,“ dodal pobaveně.

V současné chvíli vrcholí esport liga – každý extraligový tým má své hráče. Třinec hraje v sobotu 25. dubna čtvrtfinále s Kladnem. „Občas zkouknu výsledek. Ale kluci jsou určitě na mnohem vyšší úrovni, hrají to denně. S nimi bych neměl šanci. Já už doma ani nemám play station. Už to není jako dříve, kdy jsme bydleli na hotelu a pořádali turnaje. Svedli jsme tehdy mraky bitev,“ uzavřel s úsměvem.

Další zprávy z regionu