Narozeninová oslava Ocelářů bude velká, sestava na exhibici je našlapaná

Oceláři odkrývají na sociálních sítích den po dni hráče, kteří se představí na Exhibičním utkání legend. Prozradili, že účast potvrdili například Ĺubomír Sekeráš, Jozef Daňo a dres mají připravený i pro Richarda Krále.

Účast na exhibičním utkání legend potvrdil i Jozef Daňo. Foto: Lukáš Filipec

Podle tiskového mluvčího klubu Radima Sajbota bude obzvláště složení třinecké sestavy našlapané. „Takovou koncentraci hvězd třineckého hokeje na jednom místě už asi jen tak nezažijeme. Myslím si, že to bude okamžik, který se zapíše do dějin klubu,“ řekl Sajbot.

„Takovou koncentraci hvězd třineckého hokeje na jednom místě už asi jen tak nezažijeme. Myslím si, že to bude okamžik, který se zapíše do dějin klubu.“Tiskový mluvčí Ocelářů Radim Sajbot

Exhibiční utkání legend je reprízou finále z roku 1998, ve kterém se střetl Třinec se Vsetínem. Oceláři oslovili všechny hráče i trenéry tehdejšího boje o titul. „Můžu potvrdit, že také Richard Král obdržel pozvánku vlastnoručně podepsanou panem Moderem. Podle informací, které teď mám, by se měl také objevit na ledové ploše. Bude to opravdu velké. Chceme, aby akce byla důstojnou oslavou 90 let od založení hokeje v Třinci,“ podotkl.

Osobností bude více. „Na střídačce by se měl objevit mimo jiné i trenér Alois Hadamczik, který Třinec vedl ve finále. Jako speciální host přiletí z Kanady i kapitán prvních třineckých mistrů Radek Bonk. Chceme, aby to byly narozeniny se vším všudy,“ dodal.

Vyprodáno prozatím není. Na utkání, které se uskuteční 8. listopadu od 17.00 v nové Werk Areně, ještě zbylo pár stovek lístků. „Někteří majitelé permanentek neuplatnili přednostní právo a jejich místa šla od pondělí (4. listopadu) do prodeje. Samozřejmě by nás potěšilo, kdyby bylo plno. Je to pro mnohé jedinečná šance vidět svoje oblíbence znovu v akci. A mladší ročníky mají výjimečnou příležitost poznat hráče, kteří tvořili klubovou historii,“ pokračoval.

Cena lístků i občerstvení odpovídají roku 1998. Vstupenky na sezení stojí šedesát korun, poloviční sumu zaplatí zájemci za lístek na stání. Pivo bude k mání za šestnáct korun a klobása za dvacet. Arénou budou také znít hity z tehdejší doby.

„Připraveno je toho více. Neřeknu všechny body programu, ale odkryjeme v první přestávce životní příběh zakladatele klubu Boleslava Moravce. Na oslavě budou jeho vnuci, kteří si ho pamatují. Ve druhé přestávce se na ledě objeví otevřený autobus s hráči, kteří letos vybojovali titul. Představíme knihu, kterou jsme k narozeninám připravili, a je toho mnohem více. Věřím, že si to všichni užijeme a že na akci budeme vzpomínat hodně dlouho,“ uzavřel Radim Sajbot.

V jaké sestavě ve finále hráli?
Třinec: Biegl – Kuntoš, Sekeráš, Gřegořek, Jančařík, Kántor, Pavelec – Ujčík, Král, Lubina – Peterek, Daňo, Folta – Kaděra, Sedlák, Chlubna. Trenéři: Hadamczik, Konečný.

Další zprávy z regionu