Nebylo to z naší strany moc dobré, řekl Varaďa po další prohře

Třinečtí hokejisté nebodovali teprve podruhé v sezoně a opět proti Olomouci. Ocelářům nepomohly ani dva góly Matěje Stránského a na ledě Hanáků podlehli 3:6. Od vítězného derby s Vítkovicemi (6:0) prohráli počtvrté v řadě.

Třinec první zápas sezony s Olomoucí vyhrál, v dalších dvou ale nebodoval. Naposledy Ocelářům nestačily ani dvě trefy Matěje Stránského. Archivní foto: Petr Rubal

Olomouc vedla už v jedenácté minutě 2:0, ale Třinec ještě před přestávkou vyrovnal. Střelou od modré čáry snížil Jaroměřský a v oslabení potrestal Stránský chybnou rozehrávku domácích. Ocelářům patřil úvod druhé třetiny, ale zápas se zlomil v polovině utkání, kdy Hanáci během 82 sekund odskočili slepenými góly na 4:2. Štěpánka nahradil v brance po čtvrtém gólu Kacetl, jehož na začátku třetí třetiny překonal z úniku Kucsera.

„V Olomouci to z naší strany nebylo moc dobré. Věřím, že si to hráči vezmou k srdci. Určité situace si ukážeme a rozebereme na videu, tak abychom pro poslední zápas v roce ve Zlíně byli lépe nabuzení a připravení.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Stránský si poté 19. gólem sezony upevnil vedení v tabulce střelců a v 51. minutě vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk. Ta zhasla v závěru při hře bez brankáře.

„Prvních deset minut jsme nehráli moc dobře, až poté hráči zabrali a začali bojovat, jak si představujeme. Pokračovali jsme v tom i ve druhé části a domácí jsme zpočátku mačkali. Měli jsme samostatný únik (Růžička), nějakou přesilovou hru. Ale přišly zbytečné fauly, které nám vzaly vítr z plachet, a domácí dali dva góly. To byly v podstatě direkty na 2:4. Ve třetí části nám nechyběla snaha, ale už jsme to měli těžké,“ zhodnotil zápas trenér Václav Varaďa.

Posteskl si, že na síle útočných řad se projevily i zranění a návraty hráčů do zámoří. Stále nemůže hrát Aron Chmielewski, který bude chybět asi měsíc a půl, Miloš Roman bude mimo zhruba měsíc a Tomáš Marcinko by se mohl vrátit někdy po novém roce. Filipa Zadinu i Lukáše Jaška si už stáhly jejich kluby (Detroit a Vancouver).

„Už jsme v situaci, kdy máme v sestavě pět z třinácti útočníků z Frýdku-Místku, který je v první lize čtrnáctý. Na góly se v tuto chvíli neskutečně nadřeme, spoustě hráčů to tam nepadá. Dávají nám branky prakticky pouze hráči z prvního útoku, což je na síle týmu znát,“ uvedl Varaďa.

Podotkl, že kvalita v týmu ale stále je. „Jde o to, uvědomit si, co je zapotřebí, aby se zápasy zvládly a dostavily se výhry. Můžete někdy hrát moc dobře, uděláte vše na maximum, přesto nevyhrajete. V Olomouci to ale z naší strany nebylo moc dobré. Věřím, že si to hráči vezmou k srdci. Určité situace si ukážeme a rozebereme na videu, tak abychom pro poslední zápas v roce ve Zlíně byli lépe nabuzení a připravení,“ dodal kouč.

I přes sérii proher jsou Oceláři stále v čele soutěže, jejich náskok se před pražskou Spartou ztenčil na dva body. Poslední zápas v kalendářním roce odehrají naši hráči ve středu na ledě Zlína.

Olomouc – Třinec 6:3 (2:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Knotek (Bambula), 11. Tomeček (Knotek), 30. Knotek (Kucsera, Ondrušek), 31. Ondrušek (Nahodil), 45. Kucsera (Olesz, Mácha), 58. Kolouch (Bambula, Káňa) – 16. Jaroměřský, 17. Stránský (Vrána), 51. Stránský (Růžička, Kundrátek). Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek (31. Kacetl) – Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký, Kurovský – Šedivý, Veselý, Kofroň – Tomi. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu