Nestrašil se uvedl mazáckým gólem, poprvé od ledna hrál Krajíček

Třinečtí hokejisté zvítězili nad Hradcem Králové 4:0. Oceláři vstřelili všechny góly v první polovině zápasu. Jednou trefou se uvedla i posila Andrej Nestrašil a poprvé od ledna naskočil do hry Lukáš Krajíček. Zranil se ale Patrik Bartošák.

Třinečtí hokejisté vstřelili gól už ve dvacáté sekundě. Foto: Petr Rubal

Výsledek ovlivnil úvod zápasu. Oceláři skórovali už po dvaceti sekundách díky tečí Stránského, v desáté minutě zvýšil střelou od modré čáry Martin Adamský. Ve druhé třetině přišla chvíle Nestrašila, který v létě trénoval ve skupině s hvězdami NHL, jakými jsou Connor McDavid a Phil Kessel. A ukázal, že se od nich ledacos naučil. Při třetí trefě naznačil brankáři Štěpánu Lukešovi střelu a puk zasunul bekhendovou kličkou do prázdné branky.

„Už dlouhou dobu jsem nebyl před utkáním nervózní.“Třinecký kapitán Lukáš Krajíček

„Už na střídačce jsem říkal, že takový gól jsem nedal tak patnáct let,“ pousmál se Nestrašil, který hrál zápas po sedmi měsících. „Hladový jsem byl. Kdybych nebyl, nemohl bych hrát hokej. Hlavně jsem ale letní přípravě letos hodně obětoval, hodně času i peněz, odstěhoval jsem se do ciziny. Fakt jsem cítil, že jsem připravený. Ačkoliv rezervy samozřejmě mám, byl to první zápas po sedmi měsících,“ dodal. Debut si naopak v obraně Ocelářů neodbude Cam Barker, který se z rodinných důvodů vrátil do Kanady.

Zbývající gól přidal Martin Gernát do prázdné branky po chytré přihrávce Michala Kovařčíka. Jednoznačný výsledek ale neodpovídá dění na ledě. Hosté byli střelecky aktivnější (36:13), trefili třikrát tyč. „Měli jsme dnes i trochu štěstí a hlavně nás strašně moc podrželi gólmani,“ připustil Krajíček.

O nulu se podělili Patrik Bartošák, který se zranil v dolní části těla, s Petrem Kváčou. Ten svého parťáka vystřídal po první třetině. Málem došlo i ke kuriózní situaci. Kváča byl na konci druhé třetiny ošetřován poté, kdy Petr Vrána na něho natlačil Rudolfa Červeného. Bartošák v té chvíli nebyl ani na střídačce.

„Možná Jarda Kameš (trenér brankářů) by to ještě navlíkl. Nevím. My jsme nad tím neuvažovali. Kváčis řekl, že bude pokračovat, tak jsme byli v pohodě,“ řekl Krajíček, který přiznal, že byl po dlouhé době před utkáním nervózní. Na jeho výkonu nebylo znát, že by se herně trápil a strádal. Nastupoval i v oslabení tří proti pěti, na ledě strávil téměř dvacet minut. „Možná to tak nevypadalo, ale ten timing tam prostě nebyl. Ten budu hledat pár zápasů,“ uvedl třinecký kapitán.

Třinec – Hradec Králové 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Stránský (Roth, Gernát), 10. Adamský (Chmielewski, Polanský), 26. Nestrašil (Roth), 30. Gernát (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Stano (SR) – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Chalupa (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4249.
Třinec: Bartošák (21. Kváča) – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Doudera, Krajíček – Stránský, Vrána, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Chmielewski, Polanský, Adamský – od 45. navíc Kofroň. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu