Nestrašil se v Třinci dlouho neohřál, po dvou zápasech odchází do KHL

Pouze na dva zápasy se smrsklo účinkování Andreje Nestrašila v dresu Ocelářů. Reprezentační útočník neodolal vábení Magnitogorsku z KHL a využil klauzuli, že v případě lukrativní nabídky může přestoupit do zahraničí.

Andrej Nestrašil nejde do neznámého prostředí. Za Třinec odehrál na začátku sezony 2019/20 dva zápasy s bilancí jednoho gólu a tři přihrávek. Ilustrační foto: hcocelari.cz

Nestrašil během týdenní angažmá ohromoval. V premiéře se blýskl mazáckým gólem, kterým pomohl Třinci k výhře 4:0 nad Hradcem Králové. V derby ve Vítkovicích, kde Oceláři uspěli 6:4, asistoval u poloviny branek.

„Andrej dokázal, jak velkým hráčem je. I jeho krátká výpomoc našemu týmu může být na konci základní části hodně důležitým momentem. Do extraligy vtrhl jako uragán, průměr dvou bodů na zápas je vynikající, a bylo jasné, že po takovém vstupu do soutěže ho dlouho u nás neudržíme,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Do extraligy vtrhl jako uragán, průměr dvou bodů na zápas je vynikající, a bylo jasné, že po takovém vstupu do soutěže ho dlouho u nás neudržíme.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Dodal, že zájem z Ruska byl značný. „Nabídce Magnitogorsku opravdu konkurovat nemůžeme. Jsem rád, že naši fanoušci měli možnost vidět v našem dresu takového hokejistu. Andrejovi přejeme do další kariéry jen to nejlepší a věříme, že pokud se někdy vrátí do extraligy, že by to mohlo být zase v našem dresu,“ řekl.

Nestrašil už nezasáhne do zápasu proti Karlovým Varům. Dokonce jej nebude ani sledovat z tribuny, neboť v té době už bude sedět v letadle na trase Praha – Moskva – Magnitogorsk.

„Chtěl bych všem moc poděkovat za tu příležitost hrát za Třinec, hodně si toho vážím. I když to bylo asi kratší, než jsme si mysleli, tak Oceláři na mě udělali velmi dobrý dojem. Nejen co se týká zázemí, fanoušků, managementu, ale hlavně týmu a jaká je tam parta. To všechno určitě zanechalo ve mně pouze pozitivní dojmy a musím říct, že jsem z toho všeho byl velmi mile překvapený,“ sdělil před svým odletem Nestrašil.

Další zprávy z regionu