Oceláře čeká obhajoba titulu. Varaďa cítí, že vytvořili silný tým

Třineckým hokejistům začíná tento pátek na ledě Komety nový extraligový ročník, do kterého vstupují stále jako úřadující mistr.  Šéftrenér Ocelářů Václav Varaďa cítí, že vytvořili silný tým, který bude opět hrát o ty nejvyšší příčky.

Trenér Václav Varaďa podepsal s Oceláři loni sedmiletou smlouvu. Ilustrační foto: ba

Prezident klubu Ján Moder je hlavně rád, že se začne podle plánu. „Říkat něco konkrétně by bylo jako věštit z křišťálové koule. Nikdo z nás neví, jak to bude. APK rozhodla, že se odstartuje v termínu a s diváky, i když s částečně omezenou kapacitou (v Třinci aktuálně 3200 diváků). A rozhodnutí hrát hokej považuju za velmi dobré. Tréninkový proces běžel u nás v plné míře a pracovali jsme během léta na tom, abychom hráli pěkný hokej a v duchu našich tradic. Tedy ofenzivní a líbivý pro oko diváka,“ uvedl Ján Moder.

„Cítím, že jsme vytvořili velmi dobrý tým, který bude hrát o ty nejvyšší příčky. Uděláme pro to maximum.“Šéftrenér Ocelářů Václav Varaďa

Na jeho slova navázal viceprezident Ocelářů Jan Czudek, který doplnil, že chtějí hrát i hokej, který bude přinášet body a výsledky. První už mají, Třinec vyhrál pohár Generali České pojišťovny.

„Zápasy měly náboj. Srovnával jsem je se záběry z bublin v NHL (play off v Torontu a Edmontonu) a docela se mi líbil herní projev mančaftů z naší extraligy. Říkal jsem si, že je to takový malý Stanley Cup a že to je miniplay off, které jsme místo toho hlavního opětovně vyhráli,“ těšilo Jana Czudka.

Poskládali silné mužstvo

Vedení třineckého hokejového klubu udrželo drtivou většinu kádru včetně reprezentantů, o které byl zájem i v zahraničí. Do zadních řad získalo navíc jednoho z nejlepších defenzivních obránců v extralize Jana Jaroměřského a se startem přípravy na ledě se k týmu připojil útočník Miloš Roman.

Sezonu začnou u Ocelářů při opožděném startu AHL a NHL trojice Josef Kořenář, Lukáš Jašek a Filip Zadina. Ze zámoří se vrátili Nick Malík, Adam Raška a Jonáš Peterek, kteří patřili před rokem ke strůjcům třineckého titulu v juniorce. Oceláři ještě získali do obrany Patrika Husáka a do útoku Daniela Kurovského s Radkem Veselým.

Naopak v týmu nepokračují Petr Kváča, Vladimír Roth, Jakub Matyáš, Jan Hladonik, Štěpán Novotný, Roman Szturc a skončily i dlouholeté opory Jiří Polanský s Martinem Adamským. Kvůli zdravotním problémům uzavřel kariéru Lukáš Krajíček.

„Věděli jsme, že nám skončí hráči, kteří tady působili dlouhou dobu a stali se základními kameny týmu. Mám na mysli Lukáše Krajíčka, Martina Adamského, Jiřího Polanského a Vláďu Rotha. Hledali jsme proto společně s Honzou Peterkem hráče, kteří nám výkonnostně i charakterově zapadnou do mozaiky. Při výběru jsme zohledňovali i budoucnost a cítím, že jsme vytvořili velmi dobrý tým, který bude hrát o ty nejvyšší příčky. Uděláme pro to maximum,“ řekl trenér Václav Varaďa.

Obhajoba podruhé
Třinci sebralo na jaře možnost obhajoby předčasné ukončení soutěže kvůli pandemii koronaviru. Oceláři skončili v základní části druzí za Libercem a vybojovali si opět účast v Lize mistrů, v které je čeká v polovině listopadu Junosť Minsk.

„Minulá sezona dopadla výborně, obhájili jsme druhé místo v základní části. Na play off jsme se byli pořádně nažhavení, naše forma gradovala a mrzí nás, že jsme nemohli obhájit titul. Teď už se těšíme na sezonu. Věřím, že restrikce budou co nejmenší,“ řekl sportovní manažer Jan Peterek.

V třinecké Werk Aréně je při současných opatřeních snížena kapacita z 5400 na 3200 diváků. „Věřím, že se v semaforu dostaneme do bílé barvy a že se dočkáme zase plného stadionu,“ dodal.

 

 

Další zprávy z regionu