Oceláře nerozhodil kuriózní gól a zdolali Vítkovice podruhé

Třinečtí hokejisté zdolali Vítkovice 2:1 a ve čtvrtfinále vedou po domácích zápasech 2:0. Oceláře nerozhodil ani kuriózní gól, kdy hosté po nečekaném odrazu od mantinelu vyrovnali v 50. minutě. O chvíli později rozhodl Petr Vrána.

Třinečtí hokejisté inkasovali v úvodních dvou utkání jen jediný gól za 120 minut hry, a to po nešťastném odrazu. Foto: Petr Rubal.

„Šťastným odrazem se dostali do hry na 1:1 a zaplaťpánbůh, že jsme dali druhý gól, protože jsme byli lepším týmem. Hráli jsme zodpovědně a moc by nás mrzelo, kdyby to nedopadlo,“ uvedl kapitán Vrána.

„Šťastným odrazem se dostali do hry na 1:1 a zaplaťpánbůh, že jsme dali druhý gól, protože jsme byli lepším týmem. Hráli jsme zodpovědně a moc by nás mrzelo, kdyby to nedopadlo.“Petr Vrána

Třinec šel poprvé do vedení sedm sekund před druhou sirénou po učebnicové kombinaci v přesilové hře, kterou zakončil Andrej Nestrašil. Vítkovice vyrovnaly v 50. minutě. Gólman Ondřej Kacetl vyjel za branku pro nahozený puk, který se ale odrazil od plexi mezi kruhy a Flick zakončil do prázdné.

„Smolný odraz, to se někdy stává. Nečekal to, možná vyjel o něco dříve. Určitě byl hodně rád, že jsme dali druhý gól a urvali to,“ dodal Vrána, který se prosadil zblízka po chytré přihrávce Martina Růžičky zpoza branky. „Když soupeř vyrovnal šťastným gólem po naší chybě, tak se ukázala vůle v hráčích, že to chtěli zvrátit na svou stranu, a dali jsme gól,“ těšilo trenéra Václava Varaďu.

Třinec vyhrál oba domácí zápasy, přestože vítkovického gólmana Aleše Stezku překonal pokaždé shodně dvakrát.

„Je to fyzicky strašně náročný hokej. Není tam kus ledu, kde by bylo trošku volno. Okamžitě k nám přistupují. Jak se snažíme být všude nakrátko, tak hrají i oni. Bojuje se o každý metr ledu a rozhoduje jeden dva góly. Zatím to tam nepadá, ale je to 2:0. Myslím, že zaslouženě,“ řekl třinecký útočník Vladimír Svačina, který začínal sezonu ve Vítkovicích. Oddechl si, že ustáli i kuriózní gól. „Bůh existuje, protože takový gól mohl sérii dost ovlivnit, ale nestalo se.“

Série se nyní stěhuje do Vítkovic, kde bude pokračovat ve středu a čtvrtek dalšími zápasy.

Třinec – Vítkovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 40. Nestrašil (Svačina, Kundrátek), 54. Vrána (Růžička, Zahradníček) – 50. Flick (Stehlík, Pedan). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4965.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Zahradníček, Zbořil – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu