Oceláře nerozhodil neuznaný gól, Bartošák přirovnal Honzíka k Murínovi

Třinečtí hokejisté porazili Litvínov podvanácté v řadě, tentokrát 2:0. S Oceláři nezamával ani neuznaný gól za stavu 1:0, protože padl do posunuté branky. Patrik Bartošák je přesvědčen, že ji gólman David Honzík vychýlil úmyslně.

Petr Vrána vstřelil v Litvínově první dva góly Třince. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Šlo to vidět, úplně bez debaty. Mně se to taky ve třetí třetině párkrát stalo, že mi tyčka vypadla, protože úchyty jsou na té straně malé. Nechci ho nějak napadat, ale toto byl Igor Murín v nejlepších letech,“ prohlásil třinecký gólman Bartošák.

„Nechci ho (Davida Honzíka) nějak napadat, ale toto byl Igor Murín v nejlepších letech.“Třinecký gólman Patrik Bartošák

O gól byl okraden v 33. minutě Patrik Hrehorčák. Jeho střela prošla do branky poté, kdy už byla pár centimetrů mimo svou pozici. „Na střídačce máme tablet, podívali jsme se a viděli jsme, že brána byla posunuta, takže jsme věděli, že ho neuznají,“ řekl třinecký asistent trenéra Marek Zadina.

Honzík se nařčení Bartošáka bránil. „Když to tam není pořádně navrtané? Já se o branku normálně opřel a vypadla. Patrikovi se stalo úplně to samé, nic bych v tom nehledal. Schválně to nedělám, když to nedrží, tak to nedrží,“ oponoval. A když se dozvěděl, že ho Bartošák přirovnal ke zlínskému gólmanovi, který tím byl pověstný, pousmál se. „Tak se po mně asi opičil, taky to tam vyhodil dvakrát a je taky v tom případě Igor Murín,“ dodal.

Třinec neuznaný gól nerozhodil, za čtyři minuty zvýšil Petr Vrána na konečných 2:0. „Existuje slovo karma. To se ukázalo,“ pronesl Bartošák, který chytil 26 střel a připsal si druhou nulu v sezoně. „Podali jsme super výkon. Celý zápas jsme kontrolovali, od první do poslední minuty jsme byli lepší. Bohužel Igor Murín na druhé straně jim pomohl. Ale nestačilo to,“ pokračoval.

Úvodní gól zápasu dal ve druhé minutě Erik Hrňa, který po třech sekundách využil přesilovou hru. Oceláři tak vyhráli nad Litvínovem podvanácté v řadě. Během úspěšné série ztratili jen bod.

„Máte vždy mužstva, na které si věříte více a méně. Pokud jsou takové statistiky (12 výher v řadě), tak v hlavách to je. Menší roli to hraje,“ řekl třinecký útočník Rostislav Martynek, jehož klub povolal z prvoligového Frýdku-Místku a připsal si první extraligový start v sezoně. „Vím, že minulou sezonu jsem nastoupil taky první zápas proti Litvínovu a taky to skončilo 2:0. Asi je to předurčeno,“ pousmál se.

Asistent trenéra Litvínova Radim Skuhrovec uznal, že Oceláři vyhráli zaslouženě. „Třinec byl jednoznačně lepší ve všech aspektech hry. Převyšoval nás v osobních soubojích, bruslení. Jen díky dobrému výkonu našeho brankáře nebylo to skóre jiné. Netlačíme se do branky, málo střílíme,“ řekl.

Nyní nastává reprezentační přestávka. Na Karjala Cup bylo povoláno pět třineckých hráčů, jeden z nominovaných Vladimír Roth ale do duelu s Litvínovem nezasáhl kvůli zranění.

Třinec – Litvínov 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Hrňa (Vrána), 37. Vrána (Doudera). Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4467.
Třinec: Bartošák – Kundrátek, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Galvinš – Chmielewski, Vrána, Stránský – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Kofroň, Polanský, Martynek – Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu