Oceláře nesrazily vlastní góly, zdolali Liberec a vedou extraligu

Třinečtí hokejisté prohrávali s Libercem po dvou vlastních gólech už v osmé minutě 0:2, ale zápas otočili a po výhře 6:4 vystřídali v čele soutěže Plzeň. Jedním ze smolařů byl Jan Jaroměřský, který si ale připsal i vítězný gól.

Třinečtí hokejisté válcují soupeře útočnou silou - ve dvanácti utkáních dali 59 gólů. Foto: Petr Rubal

Třinec ztratil ve dvanácti utkáních jen tři body, jedenáct jich vyhrál. „Kdyby nám to stouplo do hlavy, nebylo by to dobře. Samozřejmě je skvělé, že jsme spoustu utkání vyhráli, ale třeba s Libercem jsme do zápasu vstoupili špatně a v Pardubicích jsme si nechali utéct jasný výsledek (6:3 po dvou třetinách). Bylo i hodně zápasů, kdy jsme dali hodně gólů, ale nepozorností jsme o náskok přišli. Nesmíme usnout na vavřínech,“ řekl novinářům Jaroměřský.

„Od začátku sezony je vidět, že tento tým má sílu a dokáže hrát velmi ofenzivně. A je skvělé směrem k dalším zápasům, že se nevzdáváme. Tak by to ve sportu mělo být.“Třinecký obránce Jan Jaroměřský

Po jeho nešťastném zásahu padl první gól, když se od něj otřela střela Rosandiče. Druhým smolařem byl David Musil, který přihrávku Filippiho na Grígera usměnil mezi betony Jakuba Štěpánka. Oceláři ale v rozmezí 15. až 22. minuty otočili góly Arona Chmielewského, Mariána Adámka a Petra Vrány. Zlatou helmu by si zasloužila zejména vyrovnávací trefa – po několika přihrávkách na jeden dotek střílel Adámek do prázdné branky.

Liberec vyrovnal, ale Třinec odskočil na 5:3. Nejdříve se prosadil v přesilové hře na hranici brankoviště dorážkou ze vzduchu Matěj Stránský. Nejlepší kanonýr soutěže dal už 13. gól ve dvanáctém utkání sezony. Na začátku třetího dějství zvýšil Jaroměřský. Hosté v 58. minutě snížili, ale při hře bez brankáře zpečetil výhru Ocelářů Milan Doudera.

„Od začátku sezony je vidět, že tento tým má sílu a dokáže hrát velmi ofenzivně. A je skvělé směrem k dalším zápasům, že se nevzdáváme. Tak by to ve sportu mělo být,“ vysvětlil Jaroměřský, který je také produktivní. Byť se u jeho příchodu z Olomouce vyzdvihovaly hlavě defenzivní schopnosti, má na kontě už sedm bodů (2+5).

Třinec je v celé extraligy nejlepší i v počtu vstřelených branek, udržuje si normu téměř pěti gólů na zápas – 59 tref z 12 utkání. „V Olomouci jsem byl zvyklý na dva tři góly za zápas, tady se mi lépe dýchá, že chlapci umí dát branek více. Doufám, že to bude padat i nadále, ale hlavní je vítězství, i kdyby to bylo 1:0,“ uzavřel.

Další utkání hrají Oceláři tuto neděli doma proti Hradci Králové. Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport od 18.00.

Třinec – Liberec 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. Chmielewski (F. Zadina, Marcinko), 20. Adámek (Roman, O. Kovařčík), 22. Vrána (F. Zadina, Musil), 36. Stránský (Hrňa, Růžička), 45. Jaroměřský (Jašek, M. Kovařčík), 59. Doudera – 4. Rosandič, 8. Filippi (Rachůnek, Jelínek), 33. Lenc (Rosandič, Birner), 58. Knot (Birner, Bulíř). Rozhodčí: Hodek, Kika – Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:7, navíc F. Zadina, M. Stránský (oba Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek – Musil, Doudera, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček – Růžička, Vrána, Stránský – Chmielewski, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenér: Varaďa.

Další zprávy z regionu