Oceláři dali krásné góly a zdolali Hradec podruhé během týdne

Třinečtí hokejisté udolali Hradec Králové 2:1 a vyhráli doma i sedmý zápas sezony. K vítězství je nasměrovali Matěj Stránský a Filip Zadina, který dal vítěznou branku po krásném manévru.

Erik Hrňa (druhý zprava) vstřelil vítězný gól v čase 59:22. Archivní foto: Petr Rubal.

„Byl to velice těžký zápas, po fyzické stránce i mentálně. Mají silové obránce, rychlé a nebezpečné útočníky. Jsou to cenné body,“ řekl Zadina a dodal, že je Hradec ve třetí třetině zatlačil. „Museli jsme se bránit, ale poučili jsme se z předchozích zápasů, kdy jsme dostali ke konci gól. Odmakali jsme to výborně a také Pepa Kořenář chytal excelentně. Velký dík patří jemu,“ podotkl.

„Oba týmy hrály bojovný hokej a nakonec utkání zvládl ten, který chtěl vítězství malinko víc.“Třinecký trenér Václav Varaďa

Třinec, který hrál bez zraněného kapitána Vrány, ale s uzdraveným Gernátem, vedl ve 22. minutě 2:0. Oba góly padly po skvělých akcích. První se zrodil v přesilové hře, když Hrňa našel křížným pasem Růžičku a ten vyslal střílenou přihrávku do brankoviště, kde Stránský špičkou čepele usměrnil puk do sítě. U druhé se Zadina zbavil mezi kruhy protisměrnou kličkou svého spoluhráče z Detroitu Hronka a překonal Lukeše mezi betony.

„Asi mi (Hronek) po zápase řekne, že jsem měl štěstí nebo tak něco. Prozatím se mi ale vyhýbá. Nevím, kde se mi tu schovává,“ pousmál se Zadina. „Viděl jsem, že jeho (Hronkovy) nohy směřovaly na druhou stranu, tak jsem to zkusil zaseknout a vystřelil jsem, co nejrychleji to šlo,“ dodal ke klíčovému momentu zápasu, který Detroit sdílel na svém klubovém twitteru.

Hradec v úvodu třetí třetiny snížil v přesilové hře a v této pasáži Třinec přestřílel 13:5 (celkově 31:20). „Výsledek mě těší, předvedená hra mohla být lepší. Důležité jsou ale tři body, které zůstávají nám. Vyzdvihl bych skvělý výkon Josefa Kořenáře, který nás podržel v situacích, kdy jsme to potřebovali. Oba týmy hrály bojovný hokej a nakonec utkání zvládl ten, který chtěl vítězství malinko víc,“ zhodnotil zápas třinecký trenér Václav Varaďa.

Hosté žehrali na koncovku, ale s obranou Ocelářů mají problémy dlouhodobě. Od minulé sezony vstřelili Třinci jen dva góly v základní hrací době v šesti extraligových utkáních. „Třinec má zkušený tým, který hraje disciplinovaně v obraně. Málo se ale tlačíme do branky. Obránce vystřelí od modré a my před brankou nikoho nemáme. V dnešním hokeji takhle padá spousta gólů, tohle nám zatím nejde,“ zamyslel se asistent trenéra Hradce David Kočí.

Třinec vyhrál v této sezoně 12 ze 13 utkání, ve všech bodoval a je v čele soutěže před Plzní. V dalším zápase změří síly se Spartou, která je třetí. Zápas začíná v úterý v 17.00.

Třinec – Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Stránský (Růžička, Hrňa), 22. F. Zadina (Marcinko, Musil) – 44. F. Pavlík (V. Růžička ml., Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:3. Využití. 1:1. Bez diváků.
Třinec: Kořenář – Gernát, Doudera, Adámek, Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, M. Kovařčík, Stránský – Hrňa, Marcinko, F. Zadina – O. Kovařčík, Jašek, Chmielewski – Dravecký, Roman, Hrehorčák – Kurovský. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Další zprávy z regionu