Oceláři darovali Peterkovi k padesátinám vysokou výhru

Třinečtí hokejisté deklasovali na svém ledě Mladou Boleslav 5:0. Oceláři vedli ve 22. minutě 3:0, přičemž druhý a třetí gól dělilo pouhých jedenáct sekund. Dvakrát se trefil Roman a Mazanec, který kryl 22 střel, udržel nulu podruhé v sezoně.

Miloš Roman právě otevřel v utkání s Mladou Boleslaví skóre. Foto: Petr Rubal

Třinečtí hráči tak dali dárek v podobě výhry i skvělého výkonu svému sportovnímu řediteli Janu Peterkovi, který v den utkání slavil padesátiny. „Nijak nás nemotivoval. Zatím čekáme, až přijde. Ale kluci na mě už tlačili, za kolik to má. Doufám, že to bude mít drahé anebo že připraví nějakou pořádnou svačinku,“ smál se Hrňa, který je v týmu pokladníkem.

Oceláři měli navrch od začátku do konce. „Výborně jsme se pohybovali. Kluci byli důraznější na forčekingu i v osobních soubojích, na což jsme hráče připravovali, že je v zápasech s Mladou Boleslaví základ. V celém utkání jsme byli jednoznačně lepším týmem a vítězství jsme si zasloužili,“ těšilo asistenta trenéra Marka Zadinu. „Říkali jsme si, že nechceme s nimi hrát nahoru dolů. Že to zavřeme, hodíme k nim, vybojujeme, semeleme a zkusíme dát góly. A klaplo to,“ těšilo Mazance.

„Říkali jsme si, že nechceme s nimi hrát nahoru dolů. Že to zavřeme, hodíme k nim, vybojujeme, semeleme a zkusíme dát góly. A klaplo to.“Marek Mazanec

Oba mužstva se utkaly poprvé od jarního semifinále, které rozhodlo až sedmý zápas, a Oceláře nasměroval k výhře Roman. Slovenský reprezentant vstřelil první dva góly utkání. Na 3:0 zvýšil osmou trefou sezony Hrňa. Všechny tři branky padly z dorážky. „I v minulé sezoně bylo play off s Boleslaví o takových malých soubojích, o dorážkách a za tím jsme si šli. Tyhle detaily rozhodují těsné zápasy,“ vysvětlil Roman.

Zbývající dvě branky padly ve třetí třetině v přesilových hrách. Prosadili se Marcinko a Szturc. „Oproti minulém zápasu s Pardubicemi, kdy jsme také hráli taky velmi dobrý zápas a podali kvalitní výkon, jsme dokázali proměnit šance a dali pět branek, což je super. Pomohli jsme si přesilovkami a rozhodly také dva rychlé góly na 3:0 na začátku druhé třetiny. Ty určily ráz tohoto zápasu,“ řekl Zadina.

Mazanec neměl příliš práce, ale na začátku třetí třetiny reflexivně vytáhl hokejkou dorážku, která, jak se zdálo, směřovala do odkryté branky. Roman označil zásah jako možného kandidáta na zákrok roku.

„Instinktivně jsem máchnul a trefil puk, ale podle mě to šlo stejně vedle,“ snižoval efekt Mazanec a doplnil, že se nejvíce zapotil v první třetině za stavu 1:0, kdy mu jedna nenápadná střela proklouzla těsně kolem tyčky. „Ta byla si nejtěžší z celého zápasu. To je takové… Prvních sedm osm minut nic nejde, pak taková dalekonosná, která ještě nabrala vítr od ledu a propadla mi. Vybral jsem si štěstíčko. Mohl to být gól a po tom i úplně jiný zápas,“ oddechl si.

Oceláři se výhrou posunuli v tabulce na druhé místo, o bod za Pardubice, které ale odehrály o zápas více. Další utkání odehrají Třinečtí ve středu ve Vítkovicích.

Třinec – Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Roman (Daňo, Marinčin), 22. Roman (Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, Šedivý), 48. Marcinko (Vrána), 60. Szturc (Šedivý, Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3464.
Třinec: Mazanec – Kundrátek, Musil, Marinčin, Doudera, Adámek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, Roman, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Dravecký, Szturc, Kofroň – Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu