Oceláři deklasovali Karlovy Vary, dosáhli nejvyšší výhry v sezoně

Třinečtí hokejisté rozdrtili doma Karlovy Vary 7:0. Oceláři vedli už v půlce utkání o pět branek, pod úvodní tři se podepsal Martin Růžička (1+2). Poprvé v třineckém dresu skórovali Martin Bakoš, Filip Komorski a Alan Lyszczarczyk.

Martin Bakoš (uprostřed) právě vstřelil první gól v dresu Třince. Prosadil se v přesilové hře z dorážkou, kterou zvýšil na 2:0. Foto: Petr Rubal

„Bylo skvělé, že jsme začali dobře. To jsme chtěli i minule (s Libercem), ale třikrát nám ujeli a prohrávali jsme 0:2. Teď nám to napadalo a kontrolovali jsme už celý zápas. Sice byly pasáže, kdy jsme trochu vypadli z tempa a dali Varům nějaké příležitosti, ale naštěstí to nevyužili a dokráčeli jsme pro super vítězství,“ uvedl Ondřej Kacetl, který chytil třicet střel a připsal si druhou nulu v sezoně.

„Konečně jsme měli dobrý vstup do utkání. Dali jsme první gól, naše hra byla opravdu dobrá a byli jsme produktivní.“Marek Zadina

Skóre otevřel Růžička, který poté asistoval v přesilových hrách u tref Bakoše a Nestrašila. Po polské spolupráci a ideální přihrávce Chmielewského skóroval zblízka Komorski. Vzápětí Svačina, který nastupoval v elitním útoku, vyhnal přesnou ranou do růžku Habala na střídačku. Nejvyšší výhru sezony podtrhli v závěrečných třech minutách Lyszczarczyk s Ondřejem Kovařčíkem.

„Konečně jsme měli dobrý vstup do utkání. Dali jsme první gól, naše hra byla opravdu dobrá a byli jsme produktivní. Napadalo nám to. Posledně jsme si vytvořili hodně příležitostí, ale nebyli jsme tak důslední v předbrankovém prostoru,“ uvedl Marek Zadina, který při absenci nemocného Václava Varaďi opět plnil roli hlavního kouče.

Kacetl vytáhl skvělý zákrok aspirující na Zlatou helmu
Kacetl zasahoval v úvodní třetině jen dvakrát, ale druhé a třetí třetině zastavil shodně po 14 střelách. Vytáhl se zejména ve 48. minutě rychlým přesunem proti dorážce Dlapy, který zakončoval do odkryté branky.

„Někdo z boku vystřelil. Vyrazil jsem puk hokejkou do strany a viděl jsem, že se tam řítí jejich hráč (Dlapa) a střílí, tak jsem se tam snažil nacpat vyrážečku. Čekal jsem, že to půjde nahoru a trefilo mě to,“ popsal Kacetl zázračný zákrok. „Vím, že Zlaté helmy jsou a nějaké zákroky jsem v této anketě měl, ale nedostal jsem se dál. Jestli vyhraju, to už je na lidech. I rozhodčí mi ale říkal, že bude hlasovat pro mě,“ doplnil s úsměvem.

Třinec – Karlovy Vary 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Růžička (Vrána), 12. Bakoš (Doudera, Růžička), 24. Nestrašil (Růžička, Kundrátek), 29. Komorski (Chmielewski), 30. Svačina (Kundrátek), 58. Lyszczarczyk (Kundrátek), 59. O. Kovařčík (Doudera, Chmielewski). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Brejcha, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 2868 (omezený počet).
Třinec: Kacetl – Adámek, Doudera, Kundrátek, Musil, Teper, Jaroměřský, od 41. Zahradníček – Růžička, Vrána, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Bakoš, Nestrašil, Hrehorčák – Dravecký, Komorski, Lyszczarczyk. Trenéři: Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu