Oceláři jsou po výhře nad Vary opět v čele, Růžička přeskočil Polanského

Třinečtí hokejisté ztratili v zápase s Karlovými Vary dvougólový náskok, ale zdolali je 3:2 v prodloužení a vyhoupli se do čela extraligy. Martin Růžička měl prsty ve všech gólech (1+2) a zápas rozhodl Erik Hrňa v čase 62:54.

Martin Růžička rozhodl prodloužení svým druhým gólem v zápase. Ilustrační foto: Petr Rubal

Oceláři vedli v úvodu druhé třetiny o dva góly díky využitým přesilovým hrám. Skóre otevřel v šesté minutě první trefou sezony Vrána, jemuž od zadního mantinelu nabil do levého kruhu Růžička. Z podobné pozice třinecký kanonýr zvýšil krátce po přestávce. Hosté ale ve 28. minutě snížili, když Kulich v přečíslení dva na jednoho hledal spoluhráče, ale jeho přihrávku si Kacetl srazil do branky. Z úniku vyrovnal ve 46. minutě Beránek. Druhý bod zajistil Ocelářům v prodloužení Hrňa z mezikruží.

„Myslím, že jsme byli většinu zápasu byli lepší, ale Vary nám bohužel daly góly z toho, v čem jsou nejsilnější. Z protiútoků. Škoda, velká škoda, ale i ty dva body bereme.“Martin Růžička

„Myslím, že jsme byli většinu zápasu lepší, ale Vary nám bohužel daly góly z toho, v čem jsou nejsilnější. Z protiútoků. Možná jsme mohli ve třetí třetině začít víc z defenzivy, protože jsme byli potrestáni naší chybou za to, jak moc jsme chtěli dát třetí gól a zápas rozhodnout. Někdy je taková hra asi kontraproduktivní. Tým útočí, útočí a nakonec si nedá pozor na jeden brejk soupeře. Škoda, velká škoda, ale i ty dva body bereme,“ řekl Růžička, který je se sedmi góly nejlepší střelcem a se čtrnácti body nejproduktivnějším hráčem extraligy.

Růžička se posunul i v historickém pořadí kanadského bodování Ocelářů. Osamostatnil se na druhé příčce od Polanského, aktuálně jich má 544.

„Je to pro mě čest se tou tabulkou takhle posouvat nahoru. V Třinci jsou a vždycky byli skvělí hráči, takže vlastně nevím, co bych k tomu měl říct. Měl jsem štěstí na výborné spoluhráče, vedení i trenéry. Všichni mi tady věřili, snad to bude pokračovat,“ řekl Růžička. Na prvního Krále ztrácí 24 bodů, příští zápas proti bude pro něj pětistý v třineckém dresu. To před ním dokázali jen čtyři hráči (Polanský, Peterek, Hrňa, Adamský).

Třinec bude hájit první příčku tuto neděli od 17.00 proti Zlínu. Tabulka je ale nesmírně vyrovnaná, stejně bodů (18) jako Oceláři mají i třetí Pardubice. Sedmé České Budějovice jsou na šestnácti.

Třinec – Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Vrána (Růžička), 24. Růžička (Kundrátek, Hrňa), 63. Hrňa (Růžička) – 28. Kulich, 46. Beránek. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváci: 3264.
Třinec: Kacetl – Kundrátek, Musil, Marinčin, Doudera, Zahradníček, Jaroměřský, Matyáš – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Šedivý – Kofroň, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu