Oceláři mají mečbol, dva góly dali při hře bez brankáře

Třinečtí hokejisté zvítězili v Mladé Boleslavi 4:3 v prodloužení, ačkoli prohrávali v 59. minutě 1:3. Oceláři vyrovnali při hře bez gólmana během 17 sekund a v čase 61:12 rozhodl Hrňa, který skóroval v zápase dvakrát. Stejně jako Vrána.

Erik Hrňa dal v utkání dva góly včetně vítězného v prodloužení. Dvakrát se trefil i Petr Vrána a Třinec využil v utkání všechny tři přesilovky. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Pořád jsme věřili, že můžeme zápas obrátit, že to přijde. Na střídačce byla pozitivní energie a i kluci sami cítili, že soupeře mačkáme. Ve finále se to k hráčům obrátilo, dali jsme góly v přesilovce a otočili utkání,“ uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

„Pořád jsme věřili, že můžeme zápas obrátit, že to přijde. Na střídačce byla pozitivní energie a i kluci sami cítili, že soupeře mačkáme. Ve finále se to k hráčům obrátilo, dali jsme góly v přesilovce a otočili utkání.“Václav Varaďa

Třinec prohrával po dvou třetinách 0:2 navzdory střelecké aktivitě (v utkání 37:14). Už po 102 sekundách hry se zblízka prosadil bekhendem Kelemen a ve 28. minutě Bičevskis překonal Kacetla mezi betony ukrytou střelou přes bránícího hráče. Trenéři se poté odhodlali ke střídání gólmanů a mezi tři tyče se postavil Mazanec.

Oceláři, kterým chyběl na jeden zápas suspendovaný Růžička, snížili na začátku třetí třetiny Vránou z přesilové hry. Dvoubrankový vrátil domácím z rychlého protútoku Flynn, ale závěru patřil Třinci. Hrňa snížil při hře šest na čtyři na 2:3. Jeho gól potvrdil až videorozhodčí, neboť Krošelj střelu lapačkou chytil, ale za brankovou čárou. Při pokračující power play tečoval Douderovo nahození Vrána a vyrovnal.

„Všichni jsme stále věřili. Řekli jsme si, že to nebudeme vzdávat a viděli jsme, že když hrajeme na kotouči, tak děláme Boleslavi problémy. Věřili jsme, že když dáme jeden gól, tak znervózní a podařilo se. Hned pak druhý a bylo vidět, že Boleslav nevěděla, co s tím,“ přiblížil Vrána. „Měli jsme ale i štěstí,“ podotkl.

Zápas ukončil Hrňa střelou bez přípravy z pravého kruhu a využil i třetí přesilovou hru mužstva v utkání. „Bylo to vyrovnané utkání, pro nás výborně rozehrané. Bohužel jsme nezvládli koncovku zápasu. Závěr jsme měli zvládnout zkušeněji,“ uvedl trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Za klíčový moment označil vyloučení v 57. minutě, které potrestal Hrňa v situaci šest na čtyři. Zprvu to vypadalo, že ale Krošelj jeho bekhendovou dorážku fantastickým zákrokem zastavil.

„Já jsem (puk) v bráně neviděl, díval jsem se i na opakované záběry a puk pořád nevidím prokazatelně za brankovou čarou. Rukavice tam je, ale myslím si, že musí být vidět puk. Možná nám ho někdo v bráně ukáže. To soupeře nakoplo, my jsme byli otřesení a hned jsme inkasovali po tečovaném puku a nahození na bránu, kdy byli opět v šesti. Pak přišla přesilovka v prodloužení… Dnes nás přesilové situace stály zápas,“ doplnil Rulík.

Třinec vede v sérii 3:0 na zápasy a může si v pátek 8. dubna zajistit čtvrtou finálovou účast v řadě. „Myslím si, že to bude jen na nás, zda do utkání vstoupíme připraveni a přeneseme si náladu a nasazení. Nebo do toho vstoupíme laxně a Boleslav nás bude trápit. Samozřejmě jim jde o všechno. Bude důležité se správně nastavit,“ řekl Vrána.

Mladá Boleslav – Třinec 3:4 v prodl. (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kelemen (Lunter), 28. Bičevskis (Flynn, Lintuniemi), 49. Flynn (Kousal) – 42. Vrána (Svačina, Doudera), 59. Hrňa (Marcinko, Kudrátek), 59 Vrána (Doudera, Nestrašil), 62. Hrňa (Doudera). Rozhodčí: Pešina, Hradil – Hynek, Zíka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:3. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Třinec: Kacetl (28. Mazanec) – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Zbořil, Zahradníček – Chmielewski, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu