Oceláři nastoupili i s bronzovými olympioniky a porazili Zlín

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Zlína 4:1 a posunuli se do čela extraligy o bod před Hradec Králové. K výhře pomohli i bronzoví medailisté z olympijských her Marinčin, Daňo a Roman, kteří odehráli první zápas po návratu z Pekingu.

Aron Chmielewski dal v utkání vítězný gól a v posledních dvou zápasech nasázel Zlínu tři branky. Ilustrační foto: Petr Rubal

Po dvou třetinách byl stav 1:1. Kacetl inkasoval z první střely Zlína, překonal jej ranou bez přípravy Zabusovs. Daňo vyrovnal ve 27. minutě dorážkou v přesilové hře.

„Do třetí části jsme šli za stavu 1:1 s týmem, který bojuje o život. Zvládli jsme to, udolali jsme je. Je to velká vzpruha do dalších zápasů,“Václav Varaďa

„Myslím si, že nás malinko srazil inkasovaný gól hned z první střely, dostali jsme se trochu do díry. Ne, že bychom hráli špatně, ale určitě jsme chtěli mít lepší nástup do zápasu. Od druhé třetiny jsme hráli trochu poctivěji, hlavně v útoku. Drželi jsme puk, vytvářeli jsme šance,“ všiml si trenér Václav Varaďa.

Oceláři rozhodli třemi góly v závěrečné třetině. Chmielewski si vychutnal Kašíka po hezkém uvolnění od Kundrátka a zakončil do prázdné. V další přesilové hře se prosadil Růžička švihem z levého kruhu. Oceláři ubránili v závěru 102 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti a při hře domácích bez gólmana zpečetil výhru Bakoš.

„Do třetí části jsme šli za stavu 1:1 s týmem, který bojuje o život. Zvládli jsme to, udolali jsme je. Je to velká vzpruha do dalších zápasů,“ těšilo Varaďu, který kvůli nemoci chyběl poslední tři utkání. „Osobně jsem rád, že jsem se vrátil na střídačku. Snad to týmu pomohlo. Slovenští reprezentanti odehráli velmi dobrý zápas. I když chtěli ještě slavit, ve středu odpoledne jsme je nahnali do tréninku,“ dodal.

Olympionici zařídili po oslavách vyrovnávací gól
Slovenští olympionici přistáli v úterý v Bratislavě. „Z letiště nás doprovázela policie, čekali nás fanoušci v ulicích i na náměstí v Bratislavě. Až mě překvapilo, kolik lidí vlastně přišlo. Byly to krásné chvíle, všichni jsme si to užili,“ uvedl Martin Marinčin. Následující den se už hlásili na tréninku v Třinci. „Oslavy jsem nechal v Bratislavě. Myšlenkami jsem se přesměroval na povinnosti v klubu. I tady chci něco dokázat,“ podotkl.

Právě po spolupráci olympioniků Oceláři vyrovnali. Marinčin střílel, Daňo dorážel. „Byl jsem překvapený z toho, že jsem se v zápase cítil tak dobře. Ale musel jsem se hodně rozhlížet kolem sebe, protože hřiště bylo najednou hodně velké,“ řekl Marinčin. „Zpočátku na nás Berani naletěli, ale dostali jsme do toho, vývoj utkání otočili a výsledek si udrželi. Zvládli jsme i závěrečné oslabení tří proti pěti. Síla v mužstvu je a s body jsme velmi spokojení,“ dodal.

Zlín – Třinec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Zabusovs (Honejsek) – 27. Daňo (Marinčin, Vrána), 42. Chmielewski (Kundrátek), 46. Růžička (Nestrašil, Vrána), 60. Bakoš. Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Kis, Ganger. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 2700.
Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Kundrátek, Musil, Adámek, Zahradníček – Růžička, Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Bakoš, Nestrašil, Svačina – Kofroň, Roman, Hrehorčák – Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu