Oceláři nastoupili i s Kanaďany, zápas jim ale nevyšel

Třinečtí hokejisté nastoupili poprvé s kanadskými posilami Taylorem Leierem a Jackem Rodewaldem, ale podlehli doma Pardubicím 1:4. Asistent trenéra Marek Zadina označil zápas za asi nejhorší, jaký v této sezoně odehráli.

Oceláři zaostávali v první třetině za Pardubicemi v pohybu. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec doplatil na špatnou první třetinu, po které prohrával 0:3. „Rozhodla první třetina, ve které nás Pardubice přehrávaly. Lépe se pohybovaly, byly rychlejší, vyhrávaly osobní souboje. My jsme byli všude druzí, tahali jsme za kratší konec, a proto jsme prohrávali 0:3,“ vysvětlil Zadina.

„Odehráli jsme asi nejhorší zápas této sezony.“Třinecký asistent trenéra Marek Zadina

Trenéři od druhé třetiny udělali změnu v brankovišti, zamíchali se složením všech útoků a Michal Kovařčík snížil. Oceláři se z gólu radovali ještě jednou, ale padl po zlomek sekundy po vypršení druhé třetiny. Po přestávce Pardubice přidaly rychlý čtvrtý gól z protiútoku.

„Snažili jsme se zápasem něco udělat a možná jsme měli optickou převahu ve druhé třetině, ale Pardubice hrály velmi dobře v obranném pásmu. Ve třetí třetině jsme chtěli dát rychlý gól, ale do minuty jsme inkasovali na 1:4, to byl takový hřebíček. Odehráli jsme asi nejhorší zápas této sezony,“ dodal.

Oceláři prohráli poslední dvě utkání se skóre 1:9, od poloviny prosince a jasného vítězství v derby s Vítkovicemi (6:0) získali pouze šest bodů v osmi zápasech. Oceláři po utkání s Pardubicemi přišli o první místo. Přeskočila je při rovnosti bodů díky lepšímu skóre Sparta, která ale odehrála o dva zápasy více.

„Když se vrátím k předchozímu utkání v Plzni (0:5), tam jsme odehráli velmi dobré utkání. Poslední dobou nás ale velmi trápí produktivita. Do šancí se dostáváme, máme tlak v útočné třetině, chodíme před bránu pro odražené kotouče, ale nejsme schopni to teď protlačit. Tak to ale někdy v hokeji chodí, že se to k vám otočí zády a nespadne vám tam nic,“ řekl Zadina.

Zvýšení produktivity si slibují Oceláři i od obou Kanaďanů. „Ještě asi potřebují chvíli na aklimatizaci, ale oba jsou to šikovní hráči a myslím si, že nám pomohou,“ řekl Marcinko na adresu nových spoluhráčů, s nimiž nastupoval ve druhé formaci. „Stejně tak se budeme snažit jim pomoci, jsou tu pár dní s cestou. Důležité je, že už mají ten zápas za sebou. Věřím, že každý další jim jen pomůže.“ Oba Kanaďané působili minulou sezonu v AHL a ostrý zápas hráli po deseti měsících.

Další utkání sehrají Oceláři tuto neděli od 18.30 proti Liberci. Zápas vysílá přímým přenosem ČT sport.

Třinec – Pardubice 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. M. Kovařčík – 12. Camara (Kousal, Kolář), 18. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel. Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc Holland (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Štěpánek (21. Kacetl) – Gernát, Doudera, Adámek, Musil, Kundrátek, Jaroměřský – Růžička, Vrána, Stránský – Rodewald, Marcinko, Leier – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Hrňa, Dravecký, Martynek. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další zprávy z regionu